Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Pițipoanca la mitingul din 15 noiembrie

Ora 10,45 miercuri, 15 noiembrie 2017.

Ne aflăm în Piața Victoriei la mitingul de anvergură “pacienți+ medici deciși să urnească rotițele înțepenite de decenii ale sistemului sanitar românesc”.

Liderii sunt pregătiți să răspundă întrebărilor presei.

Pyți se apropie amenințător de primul grup de protestatari, dar odată ajunsă constatăm că nu era nimic amenințător în atitudinea ei, doar că avea arătătorul stâng împins în față, fiindcă antebrațul omonim susținea cureaua poșetei de firmă. Se apropie de grupul medicilor de familie din Teleorman, ușor împiedicat fiindcă tocurile cui de 12 centimetri nu prezintă siguranță în trafic:

-Bunăă fătee! Am vănit și eu pentru ca să mă protestez, căci așa definitiv nu se mai poate!

-Bună ziua. Mulțumim pentru susținere. Sunteți o pacientă nemulțumită de sistem?

Pyți, alegându-și atent cuvintele frumoase din dotare, ușor intimidată de importanța – nu atât a doctorițelor pe care le abordează – cât a județului de pe pancarta lor=Teleorman:

-Deci cum să zic. Nu m-aș risca să afirm că-s nemulțumită de sistem, deoarece nici nu știu ezagt unde-i sediul. În schimb, sunt foarte nemulțumită de doctora aia din Hășmaș, una cu fițe pe FB de zici că-i mare Beyonce, țărana. Care când am fost și eu o dată-n viață cu gripă, nici măcar Paratacimol compensat nu mi-a scris.

-Avea dreptate, domnișoară! Paracetamolul nu e compensat. Dar cu siguranță aveți alte nemulțumiri, ca asigurat. Cardul blocat, fuga inutilă după scrisori medicale, lipsa fondurilor la laboratoare, sistemul informatic care cade mereu…

-Rahat. Eu nu sunt asigurată full extrase ca fraierii, eu sunt coasigurată pe Buni, că dumneaei m-a crescut de mică! Dar văd că și voi, gagici… se uită în sus pe pancartă… din Tilaiormăn, tot bătaie de joc la bietul om faceți! Că dacă nici Buni nu a meritat să-mi compensați mie un Paratacimol sau o aspirină o dată la douăj de ani, atunci nici nu mai știu pentru ce rămâne în țara asta, care abia are ceva pensioară după Bunu!

Pyți își scoate din poșeta de pe antebraț, de fapt puțin spus poșetă – e o mică valijoară -, cutia cu farduri și oglinda. Trage rapid niște tușe de revigorare estetică facială, timp în care din dreapta se apropie grupul de MF Galați. Unul dintre medici rostește:

-După jumătate de oră ne adunăm lângă Rodica!

-Rodica? Care umblă cu Gigi? Barmana de la Club Mefistu? Suntem pretene bune, ca sorile! Gigi face turcii cu cumnatu-meu.

-Nu, nu-i barmana de la Club Mefistu, nici turci nu știm să facă (deși la actuala finanțare a cabinetelor MF nu ne-ar mira de loc), această Rodica este Președinta mefiștilor, răspunde dr. A. M. Z. amuzat.

-Uatevăr. Atunci tot nedreptăți face la oamenii bolnavi! De aceea am venit aici ca să mă protestez, ca să dau jos toți medicii de familie, să rămână numai spitalele. Ăștia, familiștii, e degeaba dacă nici nu te poate măcar opera!

-Dar Premierul e curios de doleanțele dumneavoastră?

Între timp lui Pyți îi fug brusc ochii în stânga:

-Uau cine-i fufa blondă cu sacou verde? Să-mi bag ce tunsoare faină are. Ultima răcnitură în Europa e șuvița aia degradeu. Pe bune. Cine o stilizează? Vreu să mă fac prietenă cu ia, să ieșim sâmbăta împreună în oraș.

-E doamna Ministru Secretar de Stat, NC.

-Păcat de ea. Arată destul de bine! Eniuei, mai nesimțită ca aia din Hășmaș care se bagă-n seamă pe blog, nu cred că s-a văzut!

-Otilia? Uite-o că vine încoace!

-… vipera… Duamna Otilia! Duamna Otilia! Sunt eu, Pyți, vă iubesc! Nu facem un selfie împreună să mă creadă toți cocalarii de pe febeu că suntem prietene ca sorele?

 

 

 

By Published On: 11 noiembrie, 2017Categories: PITIPOANCA PITYComentariile sunt închise pentru Pițipoanca la mitingul din 15 noiembrie

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.