Prima pagină » PIŢIPOANCA PIŢY » Pițipoanca la vaccin Astra Zeneca

Comentarii

Pițipoanca la vaccin Astra Zeneca — 3 comentarii

 1. Apai Tigancuse Otilia, io ma bazez pa tine, zau, ca mi-a zis mie varu Văsile ca de la Astra aia, sau cum ii zice, poate scap si de covizi, da sigur o sa stiu sa vorbesc in straineza si eu vreau sa plec la vara in Italia. Si daca el care sta toata ziua la teveu nu stie, cine sa stie, ca doara nu matale care stai toata ziua cu nasu in cartile alea de le-am văzut io acolo, ca mi se increteste si botoxul cand ma gandesc la o asa prostie pe care o faci.

 2. Gânduri despre vaccinare

  Pandemia a devenit o problemă majoră pentru ȋntreaga lume. Tările europene ȋncearcă să lupte ȋmpreună cu COVID-19. Dar situaţia cu pandemie ȋn Europa este ȋncă destul de dificilă.
  De exemplu, ȋn Moldova, până la sfârşitul anului 2020, au fost ȋnregistrate 97941 de cazuri de infecţie (2,8 % din populaţie) şi 2131 decese.
  Ucraina are, de asemenea, dificultăţi din cauza pandemiei. Numărul cazurilor de infecţie a crescut semnificativ după relaxarea restricţiilor ȋn vara anului 2020. Mai mulţi ȋnalţi oficiali, inclusiv preşedintele Zelenskiy şi fostul preşedinte Poroshenko, au fost infectaţi.
  Acum, arma principală ȋmpotriva COVID-19 este vaccinarea populaţiei.
  Are atât suporteri, cât şi adversari. De exemplu, ȋn Franţa, doar 40 % din populaţie vrea să se vaccineze. Iar ȋn Italia, 70 % din populaţie vrea să fie vaccinată. Autorităţile italiene intenţionează să vaccineze 21,5 milioane de oameni până ȋn vara.
  În Spania, ca şi ȋn Italia, 70 % din populaţie doreşte să fie vaccinată conform Fundaţiei spaniole pentru ştiinţă şi tehnologie.
  Pe lângă vaccinurile Pfizer şi Astrazeneca, aş dori să vă atrag atenţia asupra vaccinului rus Sputnik V, care nu este ȋncă utilizat ȋn UE. Este de remarcat faptul că eficacitatea vaccinului Sputnik V a fost recunoscută de către CEO-ul Astrazeneca, Pascal Sorio.
  Sputnik V a fost, de asemenea, remarcat ȋn bine de către imunologul şef al Statelor Unite, Anthony Fauci, şi de Premiul Nobel pentru medicină, Peter Docherty.
  Sputnik V este benefic şi din punct de vedere financiar. Costul pe doză este mai mic de 10 USD. Acest lucru este important ȋn mediul economic instabil din multe ţări ale UE.
  Vaccinul rus a fost deja aprobat ȋn 45 de ţări. Acesta este al doilea vaccin similar. În Europa, Sputnik V este utilizat ȋn Serbia, Muntenegru, Ungaria, San Marino, Moldova, Macedonia de Nord. Turcia, Albania şi Slovacia au ȋnregistrat oficial Sputnik V. Potrivit revistei ştiinţifice The Lancet, vaccinul Sputnik V este eficient cu 91,6 %.
  Este important ca procesele politice să nu influenţeze vaccinarea. Pentru că viaţa oamenilor este cea mai importantă. În prezent nu există suficiente vaccinuri ȋn UE. Şi puteţi acorda atenţie vaccinurilor care au funcţionat bine şi care nu au fost ȋncă utilizate ȋn UE.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>