Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Practic, ce tot vor doctorii ăştia? Aude?

Despre repetatele noastre alerte. “NOI”, adică medicii români.

Poate vă întrebaţi „măi, adică ce tot vor ăia”?

Și parte din răspunsuri le auziţi pe la televizor sau în comunicate de presă, dar posibil să fie generale, neclare pentru bolnavii care se simt, la rându-le, frustraţi şi nedreptăţiţi.

Una dintre dorinţele devenite “nevoie acută” este SIMPLIFICAREA LA MAXIMUM A PROCEDURILOR.

Am să continui cu un exemplu concret.

De curând, au fost controlaţi, cu documente şi fişe, sute de medici arădeni privind felul în care au REDACTAT actul prin care bolnavii operaţi au primit gratis pungi pentru colostomă (pungile acelea care adună materiile fecale la pacienţii cu anus contra naturii = anusul fixat la burtă). Mă număr printre controlaţi. Am citit rezultatele controlului. Fiind sute, m-am plictisit după o vreme, cert este că toţi, (nu cred să existe vreo excepţie) , TOȚI am primti avertisment scris pentru nereguli. Cu mine-n frunte. Fiindcă n-am completat impecabil toate bifele de pe cearşaf, spaţiile, liniuţele de acolo – gen vârsta, (chiar dacă ai scris şi CNP-ul, din care se deduce vârsta), numărul şi data scrisorii medicale de la specialist care confirmă boala etc.

Era completarea riguroasă a uneia din SUTELE de hârtii de completat zilnic şi seamănă cu  documentaţia de punere în funcţiune a unei uzinei atomice.

Repet, din sutele de controlaţi, toate sutele de medici de familie au fost avertizaţi pentru “nereguli”. INUTIL. NEDREPT. DAR LEGAL.

Că pacientu-i tăiat la burtă şi are nevoie de pungi pentru caca… vede şi un cretin, nu-i nevoie de scrisorele de la chirurg. Nici eu nu-s chiar aprozăreasă. Că poate unii doctori fură şi eliberează documente în fals la decedaţi… mă laşi? Se fură şi-n America, dar rar şi scurt şi forte. Nu 300 din 300 medici de familie arădeni. Iar asta-i altă poveste. Și, oricum, nu miile de bife puse ar stopa furturile. E lucru ştiut: cele mai corect completate hârţoage îs alea care mint. Iar noi completăm zilnic TONE de hârţoage, într-o vulnerabilitate nemeritată regăsită-n lege, vulnerabilitate care te sufocă şi te face din doctor – neom. Și asta deznădăjduieşte ulterior bolnavii.

Noa, iacă despre ce vorbesc. Ce ne ucide. Și pe noi medicii, şi pe voi bolnavii.

Pentru pungile astea ar fi suficientă semnătura mea electronică, CNP=ul bolnavului şi un scurt mail trimis la producătorul de pungi. Și PUNCT.

Ca să nu mai tremur la orice document, cum că ies infractoare. Ca să nu mai plângeţi voi pe la uşile mele. Ca să-mi văd naibii, la 26 de ani după revoluţie, FIX de meserie.

PS. Noroc că am avut doar doi bolnavi cu din astea. Unul, iertat fie, nici nu mai există. Și caută tu-n arhivă documente de acu doi ani, fugi la Arad la Casa de Asigurări cu dovezile-n dinţi, aşteaptă febril răspunsul, asumă-ţi “avertismentul scris” cum că lucri prost. Tu, şi TOȚI controlaţii odată cu tine.

 

2 Comments

  1. […] Practic, ce tot vor doctorii ăștia? Aude? […]

  2. Răzvan 15 septembrie, 2016 at 6:11 am - Reply

    E făcută cu cap….
    Ca sa n-ai timp de completat adeverințe!
    :-P

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.