Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Prurit după arsura solară=mâncărimi de piele, cum rezolvăm?

După arsurile solare (de fapt după orice arsură, dar azi vorbim despre cele solare, fiindcă m-ați întrebat!), deși pielea pare vindecată (nu mai aveți vezicule, nu mai e roșie), totuși o vreme puteți avea mâncărimi de piele. Prurit. Uneori extrem de intens. Pur și simplu am găsit la unii pacienți zgârieturi de la scărpinat.

Ce-i de făcut?

În primul rând știindu-vă după o arsură solară nu vă panicați. Mâncărimile nu-s o altă boală nouă, o complicație a primeia, ci finalul ei. Răbdare.

În al doilea rând, calm și nepanicat, respectă una dintre regulile de mai jos. Sau chiar pe toate, dacă poți.

  • Pielea trebuie spălată cu săpun de copii, apoi bine limpezită cu apă. Încercați să nu vă ștergeți, să se usuce singură.
  • NU puneți unguenți și creme, adică nimic lipicios, gras, care să facă peliculă la suparfața tegumentului. Întârzie aerisirea și accentueaza mâncărimile mai târziu, chiar dacă de moment a calmat puțin.
  • NU talc și alte pudrele, fiindcă pot usca mai tare pielea deja uscată de soare și, la fel, pot accentua mâncărimile.
  • DA, se poate: o soluție camforată sau mentolată. Eventual un gel mentolat.
  • Puteți lua un antialergic câteva zile. El, antialergicul, potolește mâncărimile de piele. Vorbiți cu farmacistul să vă recomande unul ce se dă fără rețetă, dacă nu puteți ajunge la un medic.
  • Ce am mai scris despre arsura solară, citește aici:
By Published On: 2 august, 2017Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Prurit după arsura solară=mâncărimi de piele, cum rezolvăm?

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.