Tavanul, sufletul, fata și băieții

Ani mulți în urmă, eu tocmai terminasem facultatea, prima mea locuință la Arad, chirie, apartament înalt tare, teracote, totul într-o casă naționalizată.

Aduce tata o echipă de meșteri la zugrăvit, eu solicit ceva fițe, că aici sus dreapta o dunguță fină mov, aicișlea jos un mic vernil, na, dorisem ceva delicat, dar nu tocmai standard. Asist la cea mai mare parte a lucrărilor și mă împrietenesc cu băieții, fumăm împreună cu fundul pe cutiile cu vopsele, mai ciocnim câte un păhăruț, le devin dragă. Bancuri. Râdem mult. Ce populară-i doctorița!

Lipsesc câteva zile, mă sună mama:

-Otica, hai până la mine să discutăm ceva.

Fug curioasă, mama:

-Între timp, a intervenit ceva. Băieții te adoră și ți-au pregătit o surpiză “din partea casei”, sunt emoționați să vii să-ți arate. Fii blândă, au pus mult suflet.

-Ce-or făcut?

-Mmm… cum să-ți zic… un kitch desăvârșit. În sufragerie, unde era stucatura aia sus pe tavan pe care voiai s-o scoți, ți-au colorat o zi întreagă fiecare floricică cu altă nuanță. Și fiecare frunzuliță în tonuri de verde. Deci acuma ai o plăcintă colorată pe tavan. Și asta voiam să zic. Nu-i dezamăgi, te așteaptă ca pe soare, ca să te bucure! Au umblat prin tot orașul să adune culorile.

Și așa a rămas vreo zece ani, plăcinta sus!

Fusese capcana propriei mele drăgălășenii, niciodată n-am fost în stare s-o mai dau jos. Motiv pentru care, la orice vizită a vreunui sofisticat, trebuia să explic povestea plăcintei de pe tavan. Ceva gen „ceea ce vedeți, nu-i adevărat”. Nici în coșmar n-aș fi putut să inventez ceva mai kitchos!

A mai trebuit și să-i explic lui Andrei despre frumos/urât, sec/drăgăstos, pincipii/dragoste etc. Ca să nu crească, crezând că plăcinta aia fusese targetul mamei lui.

Dar conținea atâta suflet! Chiar l-am simțit uneori, în momentele grele care au mai urmat – sufletul cald al plăcintei de pe tavanul sufrageriei mele.

By Published On: 2 august, 2017Categories: POVESTILE OTILIEIComentariile sunt închise pentru Tavanul, sufletul, fata și băieții

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.