Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Casa Glod, salvarea traditiei romanesti

 

Satul tradițional românesc trebuie să reziste vermurilor, cu ajutorul nostru și al oamenilor care fac tot posibilul să salveze portul, tradițiile și casele vechi strămoșești. Satul românesc ne îndeamnă să nu renunțăm la încercarea de a salva bucăți de istorie, meșteșuguri, liniștea, aerul și păsările. Țăranul român știe că nu trebuie să strici casa și locul. Chiar și astăzi pentru mulți casa tradițională românească înseamnă simplitate, armonie, echilibru și taină.

Frumusețea satului românesc poate să devină un destin și o mare forță a libertății noastre. Până la urmă, unitatea civilizaţională ne-a făcut să fim români.

Casa Glod este locul în care regăsim case tradiționale românești salvate de la distrugere. Familia Mușat a înțeles acest lucru și a făcut tot posiblul să restaureze aceste gospodării țărănești cu vechime de până la 200 de ani și să le perzinte tuturor celor care doresc să cunoască atmosfera vremurilor demult apuse. Până în prezent au recondiționat trei case tradiționale, o șură și mai pregătesc câteva surprize… dacă le putem spune asa.  A fost o muncă titanică și financiară, dar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. Casele sunt aduse la nivelul anului 1850 în cel mai mic detaliu, cu lemnul original și obiectele de interior datând din vremea respectivă. Nu există o altă formă de agroturism in Glod și acest proiect este menit să aducă cu el spranța că mai există o șansă pentru salvarea tradițiilor românești.

Cei care doresc să viziteze aceste case muzeu sau chiar să se cazeze câteva nopți, o pot face pe toată perioada anului. Locația este deschisă tuturor celor care doresc să evadeze din cotidian.

(Sat Glod nr 44 Comuna Almasu Mare, Jud. Alba, Email : casaglod@gmail.com Telefon : +40 746 350 969, website- www.casaglod.ro)

*Guest Post.

By Published On: 16 decembrie, 2017Categories: INVITAŢIComentariile sunt închise pentru Casa Glod, salvarea traditiei romanesti

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.