Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Scaunul negru. Melena

Ideea acestei scurte postări mi-a venit azi, la cabinet, fiindcă am avut un caz.

Melena= scaun negru la culoare, (cartea zice “negru ca păcura şi lucios”), cauza culorii negre fiind sânge digerat. Sânge provenit din tubul digestiv.

Nu orice scaun negru e şi melenă!

Culoarea neagră a scaunului dată de altceva decât sângele digerat nu-i melenă. Poate fi negru în timpul unui un tratament cu fier- (fierul înnegreşte scaunul), de la Cărbunele medicinal administrat în diareii, după anumite alimente – cel mai banal fiind spanacul. Pot fi mai multe.

Ce este însă de reţinut?

Că melena – repet: scaunul lucios/ negru/ brusc apărut, este O URGENȚĂ MEDICALĂ!

download (5)

Te duci la medic.

Începi prin a lua legătura telefonică cu medicul de familie, dacă sunteţi într-o relaţie care permite apelarea în afara orarului său de cabinet + teren. (Orarul este afişat pe uşa cabinetului, notaţi-vi-l. Nu puţini pacienţi mă sună la ore imposibile ca să mă întrebe ce orar am mâine.)

Dacă nu puteţi comunica cu medicul vostru de familie chiar atunci, apelaţi la strucurile de urgenţă plătite de asigurări. Salvare, chiar. Sau prezentarea directă la Unitatea de Primiri Urgenţe. UPU îi zice.

Asta fiindcă o sângerare de tub digestiv, odată declanşată, poate avea rapid o evoluţie imprevizibilă. Este obligatoriu să afli de unde curge sângele – investigarea tubului digestiv – şi, tot obligatoriu, de luat măsurile medicale de prim ajutor. Hemostaticele, oprirea alimentaţiei pe gură, hidratarea şi echilibrarea prin vene, repausul digestiv total.

Scaunul negru este URGENȚĂ. Nu lăsa pe mâine!

 

By Published On: 19 iulie, 2016Categories: Medicale3 Comments on Scaunul negru. MelenaTags: ,

3 Comments

  1. felicia katz 19 iulie, 2016 at 6:09 pm - Reply

    Pai da ,e urgenta…dar Romanul stie ca la medic se duce cand e …lat.Daca inca mai misca se duce la plafar:)sau la farmacie.Si acolo-l scarmana aia bine de bani.Mai nou aflu ca daca bei apa cu lamaie si bicarbonat te vindeci te toate bolile,cel putin asa citesc pe Net:)Slava domnului ca pe mine mama m-a facut si cu creier nu numai cu cap.Melena,pe aia cand s-a declansat te duci,ca daca nu te duci la medic,te duce familia la…popa.Si nu oricum,numai cu pantofi noi si vata-n nas.

  2. mariana 27 martie, 2017 at 1:25 pm - Reply

    As vrea si eu sa intreb ceva .Sunt diagnosticata cu spondilita anchilozanta ,dar am probleme si cu scaunul ,fiind tot timpul constipata ies o singura data pe saptamina afara ,sunt imbalonata si am dureri de burta .Cu vreo 3 ani in urma am luat arcoxia de studiudar nu l am suportat din cauza scaunelor negre care au tinut vreo 3 zile iar dupa acceste scaune negre am avut diaree mult timp .Am anuntat pe doamna dr care mi- a dat tratamentul zicindu – mi sa – l intrerup .Totodata nu ma pot tine cu urina ai avind dureri la urinatsi totodata dureri de burta .Am fost la un medic la urologiezicindu -mi ca nu am nimic .Analizele la singe si urina sunt bune .Iar acu momentan mi -am facut programare la colonoscopie fiind programata ptr , luna aprilie .Va multumesc ,ast raspuns poate ma lamuriti .

  3. ema 24 iulie, 2017 at 3:23 am - Reply

    Pentru urologie du te la dr Nicolae Calomfirescu la cabinetul Uroandromed. Spondilita anchilozanta poate avea legatura cu toate celelalte probleme …si cu scaunul… Pentru spondilita du te la Centru national de medicina alternativa si complementara din soseaua Panduri, in curtea spitalului Panduri si spune le si de scaun. Pentru balonare si dureri burta du te la control la prof dr Dan Olteanu la Mediclass, nu face analize aiurea.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.