Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Scrisoarea Medicală de la specialist are un nou format. Anexa 43

Acu` dacă tot a picat pe mine rolul să vă aduc “veşti proaste”, iacă vă mai aduc.

Conform legii şi a divinei Anexe 43 pe care v-o redau în josul postării, modelul de scrisoare medicală (o vom numi SM) de la specialişti la medicul de familie, s-a schimbat. Nu mult. Mărunt. Dar destul. Important e că s-a schimbat şi asta-i suficient ca să tulbure apele deloc limpezi.

Ea, SM, devine din ce-a fost, modelul din Anexa 43.

Unii ştiu, alţii nu.

Cert este că, pentru compensatele CARE NECESITĂ PRIN PROTOCOL SAU STELUȚĂ scrisoare medicală, medicul de familie nu mai poate face compensată dacă veniţi cu formularul vechi. Sau, de o va face, riscă penalizări ulterioare. (Eu una, zăpăcită „ca artiştii”, n-am foat atentă la acest… aparent detaliu, care din detaliu poate deveni orivcând bani imputaţi, şi am dat compensate după formatul vechi, inclusiv vineri.)

De aceea, ca să ies şi din umor şi din “drame existenţiale” şi din retorică, îi rog pe specialiştii care mă citesc să-şi descarce din linkul de mai jos modelul Anexei 43 şi să treacă la formatul – lege. Iar pe colegii Mf (cu mine-n frunte!) să facem astfel ca trecerea la Anexa… mamei ei dă anexă, să nu fie pe nervii şi coronarele bolnavului. Acu` o să-mi ziceţi că nici pe coronarele noastre, ştiu, dar hai s-o aplicăm cât mai “soft dă domol”. Iată, rugând colegial specialiştii “să facă să fie bine, ca să nu fie rău”. Nu plimbând omul înapoi cu SM veche în dinţi.  Vă rog. Vă rugăm.

după trei luni de la publicarea acestui articol, în martie 2017. Este august 2017

Tocmai am primit un mail de la Casa de Asigurări Arad, cum că acest model 43, FIX acest model!!, este obligatoriu. Și SĂ NU ACCEPTĂM alte formate de la specialiști. Vă rog preluați modelul, că greu a-l prelua nu-i, și hai să folosim formularele agreate de CAS!

Anexa 43

7 Comments

 1. Crina 27 septembrie, 2016 at 7:50 am - Reply

  Haoleu!

 2. petre marian 4 martie, 2017 at 11:44 am - Reply

  buna ziua ,as dorii sa stiu ce se intampla daca la noua scrisoare medicala inscrisa in anexa 43 toate casutele sunt bifate cu nu,aceasta poate fi forma de reactualizare a celei vechi?

  • Otilia Tiganas 5 martie, 2017 at 12:41 pm - Reply

   N-am inteles interabrea.

  • Otilia Tiganas 19 august, 2017 at 11:39 pm - Reply

   N-am habar, zau. Am preluat Anexa din norme, si m-am „autosesizat” fiindca noi am primit ieri la Arad mailuri sa refuzam ce nu-i Anexa. In alte judete, specialistii scriind in formate vechi, colegii MF au inaintat sesizari la CAS-uri, de acolo s-a ajuns pe pe la ministri… deci mai mult de cat am scris in articol, nu stiu.

 3. Prica Sorin 19 august, 2017 at 10:42 pm - Reply

  Mai e necesara stampila pe sm din ambulatoriu?

  • Otilia Tiganas 19 august, 2017 at 11:41 pm - Reply

   Eu zic ca nu. Dar asta zic doar eu… Personal, nici Rp-uri electronice nu stampliez/parafez de 2 ani incoace, dar sunt printre rarisimii care au fost acceptati de farmacii ca un „copil Bulă”.

 4. Belei Mihaela 29 ianuarie, 2020 at 8:28 pm - Reply

  Buna ziua doamna doctor!Va rog sa-mi spuneti cat timp e valabila scrisoarea medicala.Multumesc frumos!

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.