Prima pagină » Medicale » Ștampila mamei ei dă ştampilă, azi şi mâine. Și ieri.

Comentarii

Ștampila mamei ei dă ştampilă, azi şi mâine. Și ieri. — 4 comentarii

  1. E de observat si flotarea logica a onor legiutorului care semnaleaza elegant ca medicul poate (adica nu e obligat, dar poate… poate) lista un alt exemplar care ramane in evidenta proprie. Si acum vin eu si intreb ca neomul: pai de ce exista baaaaa sistemul lui peste electronic care, vezi doamne, stocheaza datele pacientilor? Sa listezi pentru evidenta proprie si restul de padure pe care nu au apucat sa ni-l taie?

  2. Asta e romanul.De ce sa fie simplu,daca poate fi complicat?Stiti bancul ala-Sefu,ce facem cu dosarele vechi,ca nu mai e loc in arhiva?
    -Da-le foc.Dar mai intai fa o copie pentru fiecare.

  3. Cristina are dreptate: ce soi de rețea de date este asta dacă nu se poate dezbăra de hârțoage? Dacă totul este în sistem, de ce se mai imprimă și pe hârtie? Farmacistul n-are acces la baza de date care conține rețeta? De ce îi mai trebuie rețeta pe hârtie? Casa nu are rețeta în baza de date? La mintea cocoșului ar fi ca decontarea compensării către farmacie să se facă automat în contul ei concomitent cu anularea rețetei pentru evitarea unei noi cumpărături. Atunci ce rost are rețeta pe hârtie? Se vede clar că problema ștampilei este nesemnificativă, un rest de mentalitate de hârțogar de tipul „ca nu cumva, cineva…”. În comparație cu problema de fond, eliminarea hârtiei! Sunt oameni care consideră că hârtia fără ștampilă n-are valoare. Existența hârtiei înseamnă însă că există și omul care o manevrează, deci cel puțin un salariu în plus. Și un șef care îl „coordonează” deci și o sinecură de partid! Și iacă așa IT-ul nostru intră în derizoriu! Hârtia, actul sunt piatra fundamentală a sistemului birocratic. Și dacă este hârtie, este și stampilă! Chiar dacă sistemul a renunțat la ea, cu strângere de inimă bineînțeles. Mai rămân așa niște codițe de topor care nu renunță, niște „dar dacă…” și „să nu cumva să…”.
    În altă ordine de idei, mă întreb ce s-a întâmplat cu cei care aveau rețete defective de ștampilă? Li s-a refuzat compensarea?

  4. Imi place foarte mult, cum scrieti.
    O mica observatie, daca imi permiteti. Adeverinta de la locul de munca este necesara la internare in vederea acordarii concediului medical (act, care nu are legatura cu cardul national de sanatate, fiind eliberat si de institutii private, unde totu-i pe bani. Si daca depasim 90 de zile de CM, trebuie scris acel referat de prelungire sau pensionare). Plus, omul poate sa fie deja eliberat din functie de cand s-a emis cardul,fara plata la zi a contributiei la sanatate. Nu se da refresh la sistem in fiecare 30 de minute. Apar pacientii ca si asigurati, dar ei defapt de mult nu lucreaza si nici nu platesc la cas.

Lăsați un mesaj...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.