Prima pagină » POVEŞTILE OTILIEI » Sunt MEDIC, oameni buni! Pentru Dumnezeu…

Comentarii

Sunt MEDIC, oameni buni! Pentru Dumnezeu… — 5 comentarii

  1. Bună seara! Cu toată stima dna dr permiteți sa luminez situația: concediul de risc maternal îl eliberează obstetrician sau Mf, în baza informării scrise de la medicul de medicina muncii care a participat la întocmirea raportului de risc maternal, la locul de munca al gravidei. Poate elibera pana la 120 zile, înainte sau după naștere, în perioada când alăptează, nu se cumulează/scade din pre sau post natal. Singura asemănare cu concediul medical obișnuit e proporția fata de salariu cu care se plătește adică 75%.

    • Violeta, am fost limpede. Nu astept răspuns, sigur că după câteva telefoane, mailuri și google-uri l-am avut. Mesajul era că nu ar trebui să fie asta treaba mea. Nici să aflu, nici să știu, mai ales că aceasta este una dintre cele 2000 de probleme zilnice gen Gheba. Că ar trebui să mă documentez despre noutățile din tratamentul hipertensiunii… de exemplu.

  2. Da,ai dreptate!La fel și în învățământ,unde ești SUFOCAT de hârtii.Prin care să dovedești ce ai făcut și ce vrei să faci.De ce naiba trebuie să am dosare întregi din pădurea țării?De ce?Pentru că se face economie pe timpul meu,pe nervii mei,pentru că nu sunt bani pentru angajați care să se ocupe de treburile colaterale medicinei/învățământului,pentru că s-a furat și se fură ca-n codru și NU SUNT BANI!

  3. Medicul de medicina muncii decide sa il dea in functie de conditiile de munca, n-are legatura cu uminenta de avort sau alte cele. Conditii de munca ce pit afecta gravida sau fatul, chiar intr-o sarcina normala. Gen radiatii, plumb, efort fizic mare etc. Poate stiti, dar mai citesc si altii si mai afla. Trebuie sa fie de acord medicul de medicina muncii, dar si angajatorul, care are optiunea de a ii elimina riscurile respective. In rest va admir blogul, sunteti o oaza de ratiune in desertul de irational in care traim.

  4. Birocrația este prin definiție stupidă, autoregeneratoare, autosuficientă și opacă. Este un scop în sine, se hrănește din propriul suc și este atotinvadantă, ca pecinginea. Fiind absolut ilogică, nu se supune nici unei analize. Birocratul consideră că este buricul pământului, ba nu, a Universului și că tot ce mișcă sau nu mișcă, de la bozonul Higgs și până la cea mai depărtată galaxie îi sunt subordonate. Așa că nu-ți mai face atâtea probleme, intră în rândul birocraților și pune hârtiile la punct. Lasă bolile să se rezolve singure fiindcă nu sunt importante: esența lumii este Măria Sa HÂRTIA, ȘTAMPILA și… mânecuța. Dacă HÂRTIA este în ordine, lasă restul pe mâine că poate poimâine nu mai trebuie – pacientul a murit iar birocratul l-a „desfigurat” adică l-a tăiat din lista în care „figura”! (Așa mi-a spus mie un birocrat sadea: „Dacă plătești taxa la casierie astăzi, eu te desfigurez!”)

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>