Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Televizorul te poate îmbolnăvi ca un virus

Pițipoanca la medicul de familie

În actuala pandemie, televizorul este boală sigură. SIGURĂ!! Mai sigură chiar decât a Covidului.

Știi ce? Pân` la urmă, atâta te izolezi și te speli peste tot, de scapi de Covid 19. Dar ieși din pandemie tulburat psihic și/sau cu funcții alterate ale organelor interne, cauzate de stresul INDUS DE TELEVIZOR.

Tulburările anxioase acute, induse de urmărirea prelungită a știrilor, sunt de neevitat.

Din capul locului, vocea ridicat-pițigăiată, agitată, disperată a reporterilor de teren induce în voi/în noi o descărcare bruscă de catecolamine (mediatori de stres), iar asta atacă instantaneu organele interne – stomac strâns, tahicardie, tulburări de tranzit, „acid la stomac”, senzație de sufocare, dureri de cap, urechi înfundate, creșteri de tensiune etc. Și descărcarea asta de catecolamine, televizorul ar face-o, să știți, chiar dacă textul urlat disperato-pițigăiat ar fi unul de dragoste, sau despre frumusețea ghioceilor.

Nu contează CE zic ăia. Nici nu apuci să rumegi bine ce zic. Contează CUM o spun. O spun atât de anxietant, încât nu ai cum să scapi de boală decât IZOLÂNDU-TE DE EI!

SFAT PRACTIC

Fă cu televizorul exact ce faci cu Covidul 19. Evită-l, izolează-te, ocolește-l!

Nu-l lăsa să-ți intre în corp, cruță-ți creierii cum îți cruți nasul ochii și mâinile de virus. Înțelegînd că boala psihică prin TV este și ea gravă/periculoasă, distrugătoare.

Concret, cum te ferești?

Asumat și cu  MARE voință.

Impune-ți maximum 2×15 minute pe zi să urmărești știrile. Fixează-ți ceasul, FĂ-L SĂ SUNE după 15 minute, când stingi și iei o carte, sau cauți un film, dar FĂRĂ SĂ REVII LA CANALUL tentant unde se TOACĂ MĂRUNT COVIDUL!

Nimeni nu-ți poate spune nimic mai mult decât știrea seacă, obiectivă.

Nu mai sta la analizele tâmpite ulterioare știrilor, unde doi-trei mestecă generos și inutil același rahat, fără să mai poată spune ceva în plus.

Nu accepta urmărirea paroxistică a fundalului cu aceeași scenă de groază filmată, peste care se suprapun discuții fără concluzii reale, și care au ca unic scop ratingul – adică banii (banii lor, nu ai tăi!) și unic rezultat îmbolnăvirea ta.

Curaj, fă ce spun eu!

De azi începând, o nouă viață! 15 minute de TV, sună ceasul și până mâine, GATA.

Ce zic eu e greu, știu, e cum rogi un alcoolic să se oprească la degustarea unui pahar de vin bun și să nu continuie cu monopol ieftin până face pe el.

Te rog același lucru în raport cu televizorul, netul etc.

 

 

By Published On: 18 martie, 2020Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Televizorul te poate îmbolnăvi ca un virus

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.