Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

De azi lucrăm fără card

În contextul pandemiei cu COVID 19 și a declanșării stării de urgență în România, prin Decretul Președintelui emis luni, în 16.03.2020, lucrăm:

  1. FĂRĂ CARD!
  2. FĂRĂ SCRISORI MEDICALE OBLIGATORII DE LA ALȚI SPECIALIȘTI. Deci, de azi, medicii de familie vă eliberează compensate fără să vă mai plimbe pe la alții, chiar și acolo unde, înainte, se cerea musai scrisoare medicală de la specialist, actualizată periodic.

Citez din decret:

b) serviciile medicale și medicamentele pot fi acordate și validate și fără semnarea cu cardul național de asigurări sociale de sănătate și fără termen de raportare în 3 zile lucrătoare de la data acordării serviciilor;

(…)

e) prescrierea de medicamente de către medicii de familie, inclusiv a medicamentelor restricționate din Lista de medicamente, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, pentru pacienții cronici.

Comentariile mele:

  1. Stoparea cardului e genială, fiindcă degeaba ne spălăm noi toți, paroxistic, pe mâini și ne blindăm cu mănuși, dacă suportul cel mai sigur, parșiv și tenace de virus, adică suma milioanelor de carduri de sănătate ale românilor, va continua să alcătuiască propriul ei stat  paralel viral. 
  2. Îmbucurător (și trist totodată) este că recunoașterea competențelor medicilor de familie români  a avut nevoie de o pandemie și o stare de urgență. Acum putem face ceea ce medicii de familie europeni fac de mult, și în afara oricăror pandemii. Adică examinează, concluzionează, prescriu medicamente ca urmare a actului medical propriu.    

 

By Published On: 17 martie, 2020Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru De azi lucrăm fără card

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.