Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

UN NOU FILM PE ECRANE. OTILIA ȘPĂGARA RURALĂ ȘI GODINĂ POLIȚAIUL DEMIS.

SCRISOARE

către aceia care l-au sancţionat pe “poliţistul- autor de proză umoristică”, braşoveanul Marian Godină. Oricine ar fi ei.

L-am citit pe Godină pentru prima oară, ieri. Am râs cu lacrimi, aşa cum nu am râs de zece ani, citind ceva. Deci el are vână de SCRIITOR. Talentul lui onorează breasla. El a scris acolo proză scurtă, nu „Dare de seamă” şi nici „Raport la ieşirea din tură”. Asta n-aţi înţeles. Altul cântă la vioară, altul ciopleşte fluiere. El a scris, fiindcă scrisul îl arde, nu-i dă pace. Prietenii care scriu, ştiu de ce.

Autorul NU NUMAI CĂ NU A ADUS CUIVA ATINGERE, ci mi-a dat, brusc, o URIAȘĂ speranţă. Mi-am zis:

 • Deci, în Poliţie, ajung şi oameni cu un umor zdrobitor, care pot deveni scriitori. Ăsta s-a născut inteligent, nu se preface ascunzându-se după limba-n ghips, sau citate aproximative (şi inutile-n context), din clasici!

Iar treaba m-a bucurat tare. Știţi de ce? Fiindcă un poliţist ca Godină NICIODATĂ nu va pune botu la un caltaboş – mită, ca să închidă ochii! D-aia. E prea deştept s-o facă. L-ar lovi râsul să-i scoată careva caltaboşu din rafie.

Sunt medic de familie la ţară, scriu şi eu cu umor, (zice-se!), deseori mai inserez şi Pl… Pzd… şi F… în texte, am ceva notorietate pe FB, nu chiar ca poliţistul dumneavoastră, dar M-AR UCIDE ca, mâine, ceva superiori de pe la Sanepid, Minister sau naiba ştie de unde, să vină să mă tragă de urechi, cum că aş aduce atingere onorantei bresle  în halate albe, fiindcă mă distrez de curve. De exemplu. Și că astfel încurajez prostituţia, sau sexul neprotejat şi astfel nu fac profilaxie corectă la bolile venerice şi astfel… blabla.

Sunt „şpăgarul breslei” care, când e întrebat de pacient:

-Cât mă costă?

spune explicit NIMIC!! atunci când e nimic. Fiindcă aşa simt că-mi onorez breasla. Iar când costă, emit chitanţă şi respect taxele afişate la loc vizibil. Pe verificatelea. Mă expun public, deci n-aş avea curajul să mint. Repet:

–  Nu, NICIODATĂ nu am cerut un onorariu ilegal, am spus „NU COSTĂ NIMIC” când n-a costat,  chiar dacă, apoi, am acceptat zâmbind vinetele sau ouăle sau piersicile aduse de băbuţele mituitoare. Le-am zâmbit şi acelora care au plecat mulţumind, sau mi-au lăsat pe birou UN OU ouat în dimineaţa aceea.

Știţi de ce? TOCMAI fiindcă scriu şi fiindcă am umor. Iar acela care are tuşa de arist în el, este mai rar porc. Mai RAR zic!!

Ce atingeri să  mai aducă umorul şi inteligenţa, unor instituţii tot mai lipsite de credibilitate, cu poliţai corupţi cere ies doar ca să smulgă bani şi doctori ciubucari care te lasă să mori dacă nu ai plicul. CINE CUI aduce atingere?

ADUNAȚI-VĂ MINȚILE BLOCATE! Aberaţia acestor instituţii NU MAI POATE FI ATINSĂ! E intangibilă.

Fiindcă da, la deplina-mi maturitate, când mă întreb de ce merge ţara asta atât de mocirlit, am un răspuns propriu: doar 1/3 e furt – mită – mafie. Restul de 2/3 e PROSTIE CRASĂ. De sus în jos. Ne sufocă prostia. Iar decizia de a sancţiona, sau naiba ştie ce-i face, unui poliţai TALENTAT, dovedeşte că nu am greşit.

NU SANCȚIONAT!

Ci mulţumit PUBLIC, pe posturile TV, că a dat o mică speranţă cetăţenilor şi a SPĂLAT cum a ştiut el mai bine imaginea instituţiei dumneavoastră.

Godină! Hai să scriem împreună un volum de proză scurtă „Poliţaiul demis şi Doptora rurală şpăgară. În puii lor”. Va fi bestseller. De-un caltaboş mită (mita-i la poliţai) sau şpagă în cazul meu (eu fiind medic), tot ne iese.

Sau măcar întinerim zece ani, râzând în hohote împreună.

7 Comments

 1. Gabriela Borcea 20 august, 2015 at 3:09 pm - Reply
 2. cristianmarinica56Cristian Marinica 20 august, 2015 at 3:27 pm - Reply

  Excelent articol, Otilia! Felicitari! Ma bucur ca avem si astfel de colegi ca tine, care duc dincolo delimitele inteligentei ceea ce spun unii oameni (eu sunt dintre aceia care cred ca destept+spirit umoristic= inteligent).Politistul Godina e omul care isi face constiincios datoria, il astept anul viitor la examen la Academia de Politie la FR si sunt sigur ca va trece examenul.Iti dai seama ce va face cand va deveni ofiter: ca stie cum…

 3. fata veselă 20 august, 2015 at 3:46 pm - Reply

  Că bine le-ai mai zis! Și eu m-am prăpădit de râs la textul polițistului inculpat! :)))))

 4. Nicoleta Duka 20 august, 2015 at 5:47 pm - Reply

  Bravo doftora, adevaruri pe care le stim si le traim cu totii si care nu fac casa buna cu parvenitismul. Cum sa sanctionezi talentul, poate daca nu din invidie, sigur din prostie.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.