Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Vaccinul pentru Rotavirus să mori, nu alta!

O manea mișto, cu Rotavirus. Ce-i ăla? Hai să vedem…

Povestea care va urma e reală. 

Dacă-și imaginează careva că nu ar fi, că o inventez, e o uriașă onoare pentru mine. Ar însemna că pot să inventez și Biblia într-o variantă românesc – postdecembristă. Că pot orice.

Deci.

Mașina oprește în fața cabinetului, pe acorduri de Guță.

Se prezintă la cabinet mama+bunica+copilul de 2 ani cum că el, copilul, „răsuflă” tare greu. Dar nu acum, ci noaptea. A fost internat o săptămână la Arad, dar cică ar fi fost dat afară fără bilet de externare, fiindcă nu mai erau locuri (??!!)

Mama = 16 ani, bunica vreo 35.

N-am habar cât din povestea lor  e reală,  cert e că nu știu de analizele din spital ale copilului, ce i s-a administrat, nu știu nimic. Poate a fost cum zice mama minoră, sau poate nu. Normal că nu știe să-mi spună numele medicului de salon, sau măcar ce salon, sau măcar ceva prenume de asistentă, ca să sun să întreb.

Încerc să descurc ițele, jonglând între ignoranța senină și desăvârșită a mamei și milimetrica mea suspiciune că nu minte total. Mai ales că zicea ceva gen „la plecare nu era acolo secretara, deci nu am primit bilet de externare, or zis să vin luni după el”. Dar, la fel de bine, putea și fabula totul.

E seară. Ora 18. Zi de cabinet de la 14 la 19.

Timpul trece cu investigațiile mele „șerlocholmiene”, oricum Hășmașul nu mai are farmacie deschisă la ora asta, la 17 se închide, intrăm în sărbători de mâine joi. Sărbătorile vor dura 4 zile, până luni și în timp ce eu mă țin de cap să rezolv situația, din gura aceleiași mame minore ignorante ies cuvintele:

-Nu ar trebui să-l vaccinați și pentru ROTAVIRUS? (vaccin pe bani nedecontat, la care te poți gândi după ce măcar ai hrănit și „pampersat” pruncu, nu în loc de…)

Rotavirus. Textual. Belesc ochii. Noi amu discutăm de un copil în fază acută, fără acte, neglijat, pierdut în hățiș și care în următoarele 4 zile libere național poate face urât și iar îl plimbă ceva salvare prostește, în schimb mama îmi vorbește de ROTAVIRUS! Era ca și cum „nușcare” bade care nu știe citi și tătă ziua pilește fumând cotrafăcute fără timbru, pe care eu încerc să-l fac să nu moară chiar azi, m-ar întreba de diferențele principiale dintre operele lui Kant și ale lui Hegel.

-Iubito. Stai o dată să te descurc să nu mai ajungi la spital cu copilul. Sau măcar dacă ajungi, să știu și eu. De unde știi de Rotavirus?

-De la teveu!

By Published On: 29 noiembrie, 2017Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Vaccinul pentru Rotavirus să mori, nu alta!

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.