Reacția pacientului francez cu origini mioritice.

3 decembrie 2015

Și postez eu pe blog, căutând atent cuvinte uşor de înţeles, strategia mondială, (nu doar europeană) în atitudinea corectă faţă de viroza febrilă. Adică NU ANTIBIOTICULUI!

Nici n-am atins încă problema uriaşă a rezistenţei la antibiotice, cauzată de administrarea lor necontrolată. Adică faptul că, încet – încet se selectează bacterii ucigaşe cărora n-ai ce le face, fiindcă ţi-ai bătut joc de antibiotic.

Reacţii pozitive:

Datcu Georgeta

“Sunt medic, pediatru de formaţie! Subscriu total! La mine în casă nu EXISTĂ antibiotice. Dacă răcesc, strănut, tuse ,rinoree, maxim o dată sau de două ori pe an (dacă am trecut printr-o perioadă de stress maxim care mi-a slăbit imunitatea!), rabd şi-mi trece. Rar iau paracetamol şi ceva simtomatice, două-trei zile. În rest, luptă organismul. În niciun caz antibiotice. Dacă ar avea cine, m-aş înzdrăveni rapid după o frecţie corectă şi un regim minimal de ceaiuri şi compot şi o zi două la pat. Dar nu îmi permit astea, aşa că mă descurc cum pot, dar fără antibiotice. Mare tâmpenie, în România, că se pot cumpăra antibiotice fără reţetă! Iar mamele dau copiilor, la cea mai mică febră antibiotice (nu lichide, nu antitermice, nu simptomatice, numai…antibiotic !)”

Reacţii negative sau, mă rog, numiţi-le voi cumva.

Convins că plantez castraveţi la Hăşmaş în loc să mă ţin de carte şi că-s proasta satului,“Hadrian Mania”, pacient francez, (după cum deduc din context), ne  spune:

“Iar isi da cu parerea una care planteaza castraveti!!!! Pt proasta satului exista doar ampicilina 😀😀😀😀 ..sa nu i-a nimic ca o vad la tbc sau mai rau dupa 2-3-5 viroze din astea..isi face anticorpi….”

Domnia sa, Hadrian Mania, va continua cu un mesaj mai atent elaborat, pentru cazul că n-am înţeles ceva, din prima. Zice:

“Deh…medicina rurala…de ce nu le spunetinsa consume ceainde urzica…sa puna pe piept mamaliga fierbinte..etc…in opinia mea de ” necunoscator” al virozelor,racelilor , gripelor.etc nu are rost sa arunci cu antibioticul aiurea..ala il dai cand e in ultima faza…ca asa faceti voi medicina in Romania, cand veniti ca medici generalisti prin Franta de exemplu, uitati de tot si va conformati regulilor din tara unde mergeti sa practicati doar pt ca aici in vest daca sa spunem francezul te simte prost dai faliment pt ca una e sa tratezi baba din Romania si alta baba sau pruncul din Franta ..pt ca aici sunt alte norme si reguli…in rest..da datorita tampeniei de articol esti tuta satului…..in opinia mea care chiar am dreptate! Apropo …prescrii generice nu??? Ca alea sunt ca frectia la piciorul de lemn, la adulti prescrii Augmentin 2 pe zi si nu te uiti ca omul unul are 100 de kile si altul..60…cam astia sunteti prin tara majoritatea ….dar trateaza-i cu moare de varza si Dzeu are grija de ei…etc..etc…articolul e de kkt , ok???”

Iar domniile voastre aveţi, iată, două puncte de vedere diferite, dintre care să alegeţi conduita corectă-n viroze.

Textele mele despre antibiotice, le puteţi citi aici:

2 Comments

 1. Hadrian 19 februarie, 2016 at 1:32 pm - Reply

  Cucoana , ai folosit numele meu fara acordul meu prealabil dar nu conteaza, deocamdata se vede profesionalismul unora, dumneata ramai la tratarea cu ceaiuri a orice ca de aia medicii romani spun : ” ..cu Dzeu inainte..” asta e dovada de nesimtire din partea lor si da cucoana am fost pacient intr-o clinica privata din sist de santé f unde nu se cer francez unde nu se cere spaga , asistentele isi fac meseria , medicul la fel , si nu am fost tratat cu ceai de urzica pt orice ci cu medicamente pt ca stii matale virusii au evoluat mult , tulpinile de virusi rezista la metodele tale naturiste care se practicau cand maimuta si omul erau frati , dar ce stiu eu un biet mioritic , apropo fa, sunt mandru ca sunt de pe plaiurile mioritice si sunt mandru cand vad residenti, interni, medici veniti aici sa isi exercite meseria in conditii profesioniste !Apropo matale ce propui ca metoda naturista la o hernie sau un cap de osnde femur terminat sau la o banala infectie la o masea….propui cumva niste lemn de brad naturist??? Uite de aia articolul tau e de cacat! Un roman care plateste la sistemul de sanatate francez pt a beneficia de toate realizarile in domeniul medical!
  PS: macar faci diferenta intre medicamentele generice si restul? ; o intrebare retorica oricum!!!!! Pa .

 2. Adrian 26 mai, 2016 at 6:57 am - Reply

  Am avut neplacerea de a dialoga si eu cu Hadrian Mania. Nu trebuie sa va suparati pe el, pentru ca nu aveti pe cine. Omul uraste tot ce tine de Romania, punand ciudat de multa pasiune in a o prezenta drept o tara de prosti, psihopati etc. In fapt, eu cred ca este marcat puternic de frustrare (un psiholog bun – din Franta, desigur – l-ar putea aduce poate pe linia de plutire) fiind un om care nu s-a putut realiza in tara si…s-a suparat ca tiganul pe sat, mai ales ca Franta i-a oferit posibilitatea sa isi intretina familia.
  „Priceperea” sa in domeniul medical nu este urmarea unor studii (el pune termopane), ci a discutiilor cu sotia sa, asistenta medicala.
  Blamabil ar fi limbajul, dar si acesta poate fi motivat intrucatva prin nivelul de educatie.
  In concluzie, asa cum spunea bunicul meu, sa nu ne suparam pe un bou ca a facut balega in curte, ca nu ne foloseste la nimic, iar el nu ar intelege.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.