Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Bolnavul, pasat ca mingea de fotbal

Bolnavul, pasat în sistem ca mingea de fotbal la echipe de Campionat Mondial. Off,  dacă am trata noi boli cu virtuozitatea cu care pasăm asigurații din bară-n bară…!

Răspund public , pe blog, întrebării puse de o cititoare, fiindcă întrebarea/subiectul e prototipul conflictelor interminabile dintre noi.

……………………

In decembrie 2018 am avut trimitere la oftalmologie. Programare la specialist a fost in ianuarie 2019. M-a gasit cu tensiune oculara 20 si mi-a recomandat ca in februarie sa mai vin inca o data la control. Tensiunea a fost la fel si sunt suspecta de glaucom si cataracta. Mi s-a recomandat sa fac 2 investigatii la acest medic specialist, iar ca sa mi se deconteze 50 % trebuie sa am trimitere de la medical de familie.
Medicul de familie zice ca nu-mi da trimitere daca nu vin cu scrisoare medicala, care nu mi s-a dat. Programare la investigatii este in aprilie. In speranta ca-mi raspundeti cum este corect, va multumesc anticipat. Cu stima, XXX

Răspund, înjurând mărunt printre taste:

Doamnă. Medicul de familie are dreptate, fiecare trimitere trebuie urmată de o scrisoare medicală (SM), deci de un răspuns al specialistului. Mai exact, trimiterea trebuie urmată de  dialogului scris între medici, privind sănătatea/bolile dvs. De altfel e și logic, nu poti trimite la foc automat, în gol, pacienți, cuiva care NU ÎI PRIMEȘTE, care nu îți răspunde, sau dialoghează verbal prin terți, gen bârfă. Absența scrisorii poate sugera că specialistul nici nu v-a primit în contract CAS!

Înca ceva – prin trimitere vi se deconetaza 50% (ziceți) din costul consultației, nu și a investigațiilor. Acelea nu se decontează.

Ce puteți face.

  1. Vizitați oftalmologul, din nou, fără jenă și întrebați așa:

– Șefu`! Cât mă costă, cu tacâm complet, întreaga afacere? Dați-mi cifra totală cu trimitete, și cifra fără trimitere. (… S-ar putea să fiți uluit!)

– Șefu, de ce nu mi-ați eliberat SM în contract CAS, atunci când ați acceptat trimiterea? Știind că trimiterea este un fel de CEC care circulă cu regim special?

(Examinarea fără a elibera SM, e fix ca munca la negru, adică fără a elibera un bon fiscal. Este ignorarea cu bună știință a legii, băgând MF în clinci, iar pe dvs aducându-vă pe blogul meu ca să pricepeți ce vi se întâmplă.)

Termenii dialogului dvs. cu oftalmologul vor fi ca de la angajator spre „maistorul” care nu și-a făcut treaba pentru care era plătit, nicidecum ca subalternul cu patronul! Vă sunt datori medicii (ambii!) dumneavoastră, nu invers!

După discuția onestă și fermă cu oftalmologul care, deși îl veți numi zâmbind Șefu` nu e Șeful dvs. nici al MF-ului, ci omul obligat să vă servească CORECT, legal, în asigurări, aveți următoarele opțiuni:

1.îl schimbați, sau

2.nu-l schimbați, dar reveniți la MF, dându-i telefonul oftalmologului și rugând să rezolve ei doi, telefonic, cazul dvs. în care ați fost băgat fără vină și fără voie. Dacă NU-l sună,

3. schimbați MF-ul

PS. E plină lumea și de MF buni/empatici/corecți, și de oftalmologi buni/empatici/corecți. Iar unui glaucom, între noi fie vorba, nu-i trebuie chiar oftalmologul cu Oscar la glaucoame pe anul în curs.

4. Citiți ce am mai scris eu despre trimiteri, ca să vă faceți mâna la  a puncta obligațiile noastre și drepturile dumneavoastră!

By Published On: 9 martie, 2019Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Bolnavul, pasat ca mingea de fotbal

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.