Cantina socială pentru medici.

Știre.

Recent, Preşedintele CMR (adică al Colegiului Medicilor din România), invitat la Pro-Tv, la întrebarea ce s-ar putea face ca medicii să fie interesaţi să rămână în ţară, a afirmat: ,,administraţiile locale ar trebui să le asigure medicilor locuinţă socială şi cantină socială.”

Este un exemplu tipic de a gândi una, iar ideea aşezată în cuvinte să dea cu totul altceva. Pe dos.

Ce voia Preşedintele să zică?

Bine intenţionat, cu siguranţă. (Doară n-o fi chiar sinucigaş social!) Că autorităţile publice ar trebui să se implice mai mult în a-şi momi/păstra medicii. Să nu se bazeze doar pe Ministerul Sănătăţii şi CNAS. Oferindu-le medicilor locuinţe de serviciu (eu, de exemplu, am!), acces la o masă caldă pe zi dacă-i single – nefamilist, fonduri pentru instalare – renovări – dotări, mnoa, cam din astea. Presupun. Ele se întâmplă în multe state civilizate, nu-i utopie, nici ceva nou pe Planetă.

Dar ce cuvinte – beton (fiindcă “limbaj de lemn” e puţin zis) i-au ieşit din gură?

Sintagma “cantină socială”!

No atâta le-o trebit doctorilor să auză. Numa asta le mai lipsea. Un “ajutor social” ca să-i ţii în loc şi să nu plece să lucre la francezi! O cantină a săracului, ş-un pat de campanie cu pătură albastră aspră, plus număr de inventar ţesut cu alb şi “mai dă-le sărăntocilor o sută, Nicule!” (din ce rămâne după pensiile parlamentarilor). Aşa au interpretat medicii răspunsul.

Și nu vreţi să ştiţi ce inflamări în grupurile cu doctori.

De ce?

Numai fiindcă Preşedintele nu a aşezat corect în cuvinte ceea ce gândea!! Atât.

De altfel, toată legea românească e redactată cam la fel. Legiuitorul ar vrea una, iar din text rezultă alta. Sau nici măcar nu pricepi exact ce a vrut să zică.

2 Comments

  1. florian 18 iulie, 2016 at 9:58 am - Reply

    Da, aveti dreptate!

  2. o femeie 20 iulie, 2016 at 8:16 am - Reply

    prietenele mele medic rezident au avut „prioritate” la apart. prin anl. Nu stiu daca e doar in Iasi sau e o informatie ce si altii ar fi bine sa o afle…

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.