Căpușa și antibioticul, guestpost dr. Mihai Craiu

Vă ofer, în josul textului, un articolul semnat de Prof dr. Mihai Craiu, este un link spre Spitalul Virtual Pentru Copii, în care găsiți explicații SUPERdocumentate, cu trimitere la sursele citate, în problema PROFILAXIEI după mușcătura de căpușă.

Domnul Profesor citează/enumeră 5 (CINCI) condiții obligatorii pentru a decide administrarea profilactică (preventivă, adică) a antibioticului. Le găsiți în text.

De ce o face?

-Pentru că, din neștiință sau superficialitate, odată cu sosirea verii și apariția căpușelor, se administrează în masă antibiotic, deseori inutil, sau nu cel care trebuie, sau prost dozat, sau nu când trebuie.

-Pentru că întreb/și întrebăm: dacă ar fi ok să dai la foc automat antibiotic, la absolut fiecare „mușcăturică timidă de căpușuță”, fără reguli, limite, fără criterii clare bazate pe studii și dovezi, atunci o mamă cu trei băieței năstrușnici, fiecare înțepat cu 2/3 căpușe pe sezon, ce ar trebui să facă? Să transforme supa zilnică de legume, în supă zilnică de antibiotic? Gen „mai luați, copii, un polonic cu Amoxicilină, că azi mergeți la joacă în parc!”.

Dr. Mihai Craiu ne explică excelent mecanismul prin care pot/SAU NU POT să ajungă microbi din saliva căpușei, în sângele mușcatului.  Explicațiile sunt logice și limpezi. Deci, dacă veți înțelege EXACT, atât medici aflați încă în dubii, cât și pacienți speriați, dacă veți înțelege așadar cum funcționează o căpușă, veți înțelege și singuri nevoia/sau NON nevoia de antibiotic.

Citiți vă rog atent, cap-coadă, articolul acesta semnat de dr. Mihai Craiu:

https://www.facebook.com/notes/spitalul-virtual-pentru-copii/mic-tratat-despre-spaime-estivale-la-romani/860675600991809/

 

By Published On: 10 iunie, 2019Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Căpușa și antibioticul, guestpost dr. Mihai Craiu

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.