Prima pagină » Medicale » Ce documente sunt GRATUITE la medicul de familie?

Comentarii

Ce documente sunt GRATUITE la medicul de familie? — 28 de comentarii

 1. Pingback:Ce documente sunt GRATUITE la medicul de familie? | SM SPEROMAX ALBA

  • Incredibil! Cum sa platiti painea pe care v-o cere foamea in mod obligatoriu? Cum sa platiti taxele pe care statul vi le cere obligatoriu? Imbracamintea, incaltamintea , coafura, ca doar e obligatoriu sa va acoperiti nuditatea si sa aveti un aspect ingrijit.Ce este incredibil?Incredibil este ca omul sa tot vrea servicii gratuite, adica munca fortata pt medici.

   • Nu stiu cat de fortata e munca pentru medici, cand au acum si salarii mai bunicele, dar stiu cat de usor e pentru majoritatea din noi (pensionari, someri,asistati sociali „cei adevatrati”etc,care pentru orice lucru banal la medic trebuie sa scoata din buzunatul gol acele sume care pentru uni sant derizorii iar pentru alti un mare sacrificiu.

 2. Eu nu am plătit pentru adeverința pentru orele fe sport. Deci se poate ca medicul să nu îți ceară bani și pentru documente care nu sunt scutite de lege 😉

  • Nu-i obligat sa perceapa onorarii decat in masura in care incalca obligatii fiscale si regulile concurentei. Ideea e ca taxele sa fie afisate, iar gratuitatile la fel. De ex nici eu nu taxez minorii, la nimic, niciun document, in schimb am onorarii mai mari decat colegii vecini pentru adulti.

 3. Buna ziua.
  MUltumim pentru informatii, de mult cautam ceva in acest sens.
  Pentru ca eu nu inteleg de ce, la medicul nostru de familie, pentru un concediu medical platesc 25 sau 30 lei, pentru scutirea baiatului la scoala platesc tot atat…
  Este normal? Chiar vineri baiatul meu a fost bolnav si a stat acasa, iar astazi trebuie sa sun la medicul de familie si sa scot iar din buzunar 25 de lei!
  As vrea sa ma asigur ca intr-adevar nu trebuie platit. Aveti cumva un numar de act oficial pe care l-as putea spune asistentei cand imi va cere bani?
  Multumnesc frumos.

 4. buna ziua
  nelamurirea mea este in legatura cu certificatul medical necesar in vederea casatoriei. se elibereaza contra cost sau nu? si avand in vedere ca este cerut de stat, nu ar trebui ca investigatiile necesare pt obtinerea acestuia sa fie decontate de casa de asigurari?
  multumesc!

 5. Buna ziua, am o nelamurire, cate trimiteri poate sa dea medicul de familie.Medicul meu de familie imi spune tot timpul ca nu poate sa-mi dea mai mult de 4 trimiteri pe an. Chiar asa este? Va multumesc.

  • Nu, e MULT mai complicat! Raspunsul corect este „depinde”.
   Nu uita ca o trimitere = concluzia asumata a MF ca acel consult de specialitate este necesar, nicidecum ceva ce crezi tu ca ar fi bine. Asa sa analizezi!

 6. Medicul de familie al copiilor îmi cere 5 lei (este afișată o lista cu serviciile plătite și acest aviz se afla pe lista) de fiecare data când solicit aviz după vacanta, lipsit mai mult de 3 zile de la gradi.
  Niciodată bon/chitanță pentru aceasta hârtie.

  • 1. Chitanta e o problema fiscala. Adica nu achita impozit pe suma incasata.
   2. Legalitatea sumei, e strategia financiara proprie. Pe undeva, MF e si privat. Dar nu poate incalca prin incasari contractul cu casa de asigurari.
   3. Suma solicitata, daca-i afisata e legala.

 7. Bună ziua. Din ce scrie mai sus am înțeles asa:
  – scutire pt orele de sport dacă este cazul e gratuita… asa am primit de la medicul de familie.
  – adeverință pentru înscriere în clasa 0 din cauza ca nu m-am prezentat cu fetita pt evaluare a trebuit sa o plătesc. .. ok și asta dar ar fi trebuit sa primesc chitanță pt suma respectiva…. ?

 8. buna ziua asa am inteles eu ,o perioada am dat consultatii duble ,in aceeasi zi ,aceeasi persoana cu boala cronica i-am dat reteta cronica si apoi pe acelasi cnp o boala acuta,alta decit cele cronice, cu eliberare de reteta sau trimitere .Este gresit ?

 9. Buna!Adeverintele medicale (pentru angajare) se elibereaza doar de la medicul de familie la care esti inscris sau se poate la orice alt cabinet?

  • Ioana, de dat poate da oricine, numa sa vrea sa-si asume. Deci nimeni nu te opreste sa dai o adev fara sa cunosti pacientul, tu ca medic stii insa ce riscuri implica. Riscuri ca el, pac, sa aiba boli de care tu sa nu stii. De ex epilepsie.

 10. Anul acesta școlar, la întrarea în colectivitate, mi s au cerut bani (fără a mi se elibera chitanta) pentru aviz epidemiologic copii 5 ani, la întrarea în colectivitate și aviz ca nu prezintă boli de piele pt înscrierea la bazinul de înot. Este normal asa ceva? Multumesc

 11. Mie mi-au trebuit 3 adeverinte in doua luni ; una mie și doua copilului pentru la școală și antrenament . 150 lei numai la medicul de familie . „Traiasca” statul care ne-a calit .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.