Prima pagină » Medicale » De ce mi-a crescut tensiunea? ZECE întrebări care cer răspuns.

Comentarii

De ce mi-a crescut tensiunea? ZECE întrebări care cer răspuns. — 9 comentarii

 1. Bune intrebari.
  Eu am masurat-o pentru ca aveam o presiune mare in zona fetei si a urechilor si am avut o surpriza cand am vazut cat este: 14, chiar si 15 – eu, care in trecut aveam tensiunea foarte mica. Am mers la doctorul de familie si mi-a dat tratament fara sa masoare cu instrumentele lui, pe holul clinicii ca e pandemie 🙁
  Am hipotiroidie subclinica, iau tertensif si sinupret de 10 zile.

 2. Tensiometrul mecanic, nu electronic, dar necesită niscaiva cunoștințe medicale, zic. Așa că mai bine nu ți o măsura acasă, și mai ales nu din plictiseală sau pentru că ți se pare că i ceva la modă.

 3. Informații foarte bune – notate în agenda, ca o hipertensiva ce mă aflu. Ce facem în cazul în care antiinflamatoarele (ne) cresc TA? Sunt în plina criză de discopatie cervicală +lombară de circa 3 săptămâni. De cateva zile nu am mai rezistat fără ceva medicație. Am primit Vimovo, și am observat ca îmi crește TA…Am renunțat după 3 zile, iar durerile se ameliorasera.
  Gânduri bune va transmit,

  • Antiinflamatoarele nu cresc tensiunea, deci automăsurarea pe durata tratamentului nu-i necesară. Deloc. Nu amesetcam borcane, mai ales emoționale. Antiinflamatoarele (abuzul) sunt incriminate in efecte sec cardiovasculare, deci aplicate inimii. Vimovo cu continut de Naproxen – cel mai utilizat antiinflamator în SUA, are și cele mai mici efecte adverse cardiovasculare, cunoscute. Din acest moptiv, pe durata intervenției cu Vimovo, va vedeți mai departe de schemă, nu abuzati măsuraâd, e inutil, si gata. Reduceți sarea din alimentație pe această perioadă. (PS. relatia dintre antiinflamatoare si cresterea tensionala este din tată-n fiu, cu multe verigi intermediare, mai exact dacă rețin multă apă-n corp și declanșează mecanisme consecutive. Deci departe de schema- „inghit aia si creste tensiunea”!)

 4. Pacienta insulinodependenta, analize uzuale recente bune, fara modificări, doppler arterial fara modificari semnificativ patologice, cu HTA in tartament cu Atacand 8 dimineata si seara, dp ultima schema data de cardiolog, in trecut scheme cu Monopril, Tenaxum, Furosemid. In prezent, la cateva zile TAS 180, 168, si pana la programarea urmatoare ce pot lua? Cum sa mai ajustez? Am mai luat un Tenaxum la valorile acestea…. Dar dp 8 ore, iar începe sa creasca. Ce as mai putea asocia? Multumesc anticipat.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>