Prima pagină » Medicale » Erori frecvente la copilul febril

Comentarii

Erori frecvente la copilul febril — 8 comentarii

  1. Bună seara!
    Aș dori să știu dacă în cazul virozelor neînsoțite de febră (tuse, muci) se administrează sirop sau spray pentru gât.
    Vă mulțumesc!

  2. Felicitări pentru articol!
    Am crescut primii 4 copii în Germania și am primit exact aceste sfaturi de la medicul meu pediatru de acolo.
    Si deșii mi-a fost foarte greu, la început, sa accept sa îmi tratez copii, doar cu antitermic și poate ceva picături pentru nasuc, sa îl las sa se joace cu febra sau sa deschid larg fereastra noapte, pentru a potoli tusea… am reușit pana la urma, si sunt foarte mulțumitoare pentru acel medic.
    Acum ne-am mutat în România, ma bucur ca v-am găsit doamna doctor!

  3. Foarte fain si instructiv articolul! nu pot comenta pe facebook dar va urmaresc cu drag si cu interes, mai ales ca sunt mamica unei bebeline de aproape 9 luni pe care am reusit pana acum, ascultand de un medic pediatru dedicat, sa nu-i dau antibiotic. Nu stiu daca asta e o reusita in sine, dar nici mie mama nu mi-a administrat antibiotic pt orice raceala iar acum, la maturitate, si-a facut efectul in acele situatii (extrem de rare), cand chiar am avut nevoie de el. Si de multe ori discut cu prieteni care iau antibiotic de 3-4 ori pe an si se mira cum eu n-am mai luat din 2019. (pt o infectie la masea sau un helicobacter etc etc).

  4. Pingback:Ce mi-a plăcut (săptămâna 343) - Mihai Vasilescu

  5. Cred ca ar fi fost util sa fie mentionat cate zile ar trebui asteptat cu copilul pe antitermice acasa la o febra recurenta de peste 38,2 pana la 39,5 in absenta rezultatului unui exudat de exemplu, daca observam ca febra nu trece dupa 4-5 zile iar urgentele sunt pline de copii bolnavi nu ar fi mai corect ca medicul pediatru sa recomande antibiotic daca starea copilului nu se imbunatateste ca sa se evite orele de la camera de garda+extra virusi? in conditiile in care si acolo va primi tot antibiotic cu spectru larg doar in urma unei consultatii si maxim a unor analize de sange (CRM si hemograma). Intreb pentru ca dupa intrarea in colectivitate m-am lovit de foarte multe viroze si bacterii desi copilul e full vaccinat cu toate optionalele inclusiv antigripal dar si de indiferenta medicilor pediatri care nu mi-l primesc la consult pentru ca e contagios si ii prescriu tratament fara sa il vada ca in final sa ajung cu el la urgente letargic, sa imi dea antibiotic iar dupa tratament sa ma trezesc cu rosseola infantum luata de la camera de garda.

    • Semnal de viroză-context epidemio, colegi răciți în jur, muci, strănut. Febra se urmărește după puseuri, iar dacă la administrarea de antitermic scade, dacă a doua, a treia zi puseurile se răresc e semn bun. Nu am reguli generale. Rupeți din astea câteva simplisime cât/dacă puteți. Comentarii pe text.
      -Interesant că vorbiți doar de pediatri, nu de medicul de familie. Pediatrii sunt mult mult mai puțini.
      -Dacă o viroză merge greu, târâș, cu febră prelungită, antibioticul nu-i scurtează evoluția, dimpotrivă.
      -Antibiotic nu se administrează preventiv, și nicidecum cu spectru larg.
      -Roseola infantum e și ea o altă poveste, nu-i infecție nozocomială.
      Părerea mea e să identificați la rece, nu pe stres, din timp, un medic de familie bun. Febra virală din epidemii nu-i treabă de pediatru, zău. Nu are țara (nici Europa) destui pediatri ca să se ocupe de răceli sezoniere. E ca și cum ați apela la gastroenterolog ori de câte ori aveți colici abdominale, diaree sau dispepsie.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>