Prima pagină » Medicale » Febra la copil, și nu numai

Comentarii

Febra la copil, și nu numai — 8 comentarii

 1. Pretioase informatii, insa nu sunt de pus la zid mamele pentru faptul ca pun mana pe medicamente in secunda 1. Medicii de familie (cu care am intrat eu in contact) recomanda asta si nu numai, chiar si cei pediatri, recomanda (minim) cate un medicament pt orice.
  Nestiinta panicheaza ori pt a inlatura acest sentiment ar trebui mamele sa fie informate in acest sens de prima data cand calca in cabinetul medicului de familie : copilul are febra peste 38.5 – faci asta, persista sau chiar creste – ……., are frisoane – …….., intra in convulsii- …….. . Nu spun neaparat de cursuri stufoase, sau sa petreaca medicul ore in sir explicandu-i fiecarui pacient acelasi lucru, ci de simple notite scrise, oferite pacientilor si daca nu le citeste atunci, cu siguranta isi aminteste cand termometrul se inroseste. Numai simplul gand ca ar face convulsii, paralizeaza orice parinte (care nu stie ce sa faca in acel moment), ca atare, cel mai la indemana sunt medicamentele.
  Eu, personal, ca si mama a unui singur copil, am invatat documentandu-ma de pe internet ce sa fac in cazul febrei. Niciun medic la care am fost nu mi a explicat de comprese sau cum se fac împachetările…. sau si mai important, ce sa NU faci cand are febra copilul….Nur… și Pana… solutia salvatoare pt febra! Ce sa mai spun de reactia celorlalte mame, cand le spuneam ca a ajuns si la 40 si nu i-am dat medicamentele arhicunoscute….

 2. Bunicul meu,nascut in 1907 a fost medic.A prins razboaiele,in cel de-al doilea a tratat ranitii.De cate ori raceam,faceam temperatura ,mama il suna si il inteeba ce sa-mi dea ca sa-mi revin.Raspunsul lui era acelasi:Nimic,las-o-n pace,o sa-i treaca ! Si asa era.
  Va apreciez enorm sfaturile,va citesc cu nesat si astept cu nerabdare urmatoarele carti. Cu stima,A Ferdoschi

 3. Medicii pe care i-am consultat, dau chiar 2 antitermice alternativ la 4 ore. Am 3 copii și am trecut, in decursul timpului, prin multe viroze cu ei. Nu cred că este vina mamelor că nu știu să gestioneze febra la copii. Totul pleacă din cabinetul medicului. El îți vorbește despre convulsii și ce poate să se întâmple dacă nu scazi febra. Personal, mi-aș dori să pot gestiona mai bine și să nu dau antitermice, dar nu am fost învățată. Unul din copii a făcut febră 40. Nu am știu altfel decat cu algocalmin, prescris de medic. Câți medici din România prescriu antitermice? Majoritatea.

 4. Offf draga doamna, ce bine era dacă citeam articolul dvs acum 2 zile. Luni seara febra 38.5 I am dat un supozitor paracetamol. Marți dimineață la fel, I am dat panadol (cu chiu cu vai ca nu ii place), pe la 3 pm iar sirop panadol, seara la 8 30 avea febra 39 cu 4 I am dat supozitor, și I am făcut comprese pe frunte și talpi‍♀️ vreo 2 ore în care febra a scăzut la 38.dimineața la 2. 30 iar supozitor aceeași febra de 39.4‍♀️‍♀️‍♀️. Dimineața ma pregăteam de spital, la 8am nu mai avea nici o febra. Bebe are 3 ani și 5 luni. Febra nu a fost însoțită de absolut nici un alt simptom de raceala. Greu cu anxietatea părinților…

 5. Azi dimineata ma intorceam de la cumparaturi si ma intalnesc cu mama (venita aseara din alt oras) cu copilul de 3 ani de mana. Copilul vesel, plin de energie. O intreb unde merg si zice: „la urgente. Are 38 si toata noaptea a tusit!” FUUUUUUCK!!!
  O sa printez, deci, textul asta cu font auriu de 14, miniaturi de biblie bizantina pe margini si poza doamnei doctor la antet in chip de „Maica sfanta, nu ne lasa”!

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>