Prima pagină » POVEŞTILE OTILIEI » Fotbalistul mort pe teren. Cine-i de vină?

Comentarii

Fotbalistul mort pe teren. Cine-i de vină? — 6 comentarii

  1. Încă o opinie din partea cuiva din interior, competentă și plină de acel tip de bun simț căruia i se spune în lumea anglo saxonă „common sence” adică „the ability to think and behave in a reasonable way and to make good decisions”. Din păcate la noi acest common sense nu prea există în special în zona decizională. Totul se scufundă în formalismul de tipul „pune o ștampilă aici”, pe genunchi sau semnează repede aici pe spatele meu (ca în cazul acelui deștept cu biletul de trimitere în zorii zilei pe care ni l-ai relatat nu demult cu atâta umor). Și revin la vechea mea obsesie de care nu pot scăpa: EDUCAȚIA. Acea educație care include și cei „șapte de acasă”!

  2. Buna seara!problema este veche!Am o singura intrebare pt medicii de alte specialitati care dau adeverinte medicale pt sportivi….din cate stiu eu e un fel de frauda!da frauda!de ce nu merg si opereaza…de ce? Pt ca nu aunt chirurgi. Specialitatea med sportiva se face cu o pregatire in rezidentiat de 4 ani la Bucuresti. Med familii sau alte specialitati nu au in atributii avizul medico-sportiv!dar la noi …de ce nu pot face si adta? De ce esxista medic de medicina muncii?asa exista si medic sportiv.de aceea medicina sportiva se distruge. Sunt cativa medici sportivi in Romania….!acum ca se cere responsabilitate se retrag!nu va suparari de ce nu ne respectam fiecare meseria–specialitatea? Ce inseamna un Ck =400 la un sportiv? Ar trebui sa fim o echipa….organismul unui sportiv este f diferit…inveti o alra anatomie parca Nu va cere nimeni sa faceti nimic in plus…ci sa lasati pe cei care stiu sa isi faca treaba!sanatate maxima

    • Nu mă supăr. N-am de ce. Ba mai mult, am spus ceea ce ziceți și dumenavpastră, dar cu alte cuvinte.
      Mai exact- definirea CLARĂ a limitei de perfomanță/efort, de la care încolo intervine medicul sportiv.
      Ce nu-i bine? De exemplu, pentru aviz „Apt a sări coarda la Palatul Pionierilor”, lăsând de-o parte dobitocia sintagmei, nu cred că ar fi nevoie de medic sportiv, așa cum pentru fotbalistul decedat CLAR a fost nevoie. Sau?

  3. si daca sportivului i-au fost administrate substante pentru cresterea capacitatii de efort? Prea s-a intamplat la acelasi club cu cel putin inca doi. Poate fi vina medicului echipei sau – de ce nu?- chiar si sportivul auzind de la unii/altii a apelat la „suplimente”

  4. abia am descoperit blogul dvs si imi place tare mult. daca doriti, in limita timpului disponibil, sa scrieti candva si despre primul ajutor in majoritatea cazurilor posibile. imi cer scuze anticipat daca ati scris deja despre asta, insa eu nu am gasit. variante pe net sunt multe la acelasi tip de situatie de urgenta, asa ca m-am zapacit.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>