Prima pagină » POVEŞTILE OTILIEI » Resuscitarea, „Anexa puii mei din norme” şi adrenalina învechită

Comentarii

Resuscitarea, „Anexa puii mei din norme” şi adrenalina învechită — 2 comentarii

  1. Pot sa afirm cu mahnire ca am salvat in mai putin de 3 ani in Franta mai multi pacienti decat am reusit sa salvez in Romania in 15 ani de practica medicala (nu ma refer la urgente, ci in medicina generala curenta), si asta pt ca sistemul e adtfel organizat si finantat incat sustine eforturile mele.

  2. Am tot cautat legislatia referitoare la competitii sportive… ORDINUL Nr. 1058/404 din 24 aprilie 2003 (2) Organizatorii de competitii au obligatia sa asigure acordarea asistentei medicale de urgenta, inclusiv pentru accidentele sportive, solicitand in acest sens serviciului de ambulanta teritorial autosanitare echipate corespunzator si insotite de personal medico-sanitar, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare atat cele medicale, cat si cele sportive ale fiecarei federatii. Bun dar nici unde nu se specifica ce fel de ambulata trebuie sa fie A, B, C sau alta? Conform Ordinului 1092 / 2006 dotarile minime pentru ambulante de tip A nici nu cuprind defibrilatoare. Si acum vine intrebarea de ce a fost la o competitie sportiva un echipaj cu ambulanta tip A? Exista doua variante:

    1. Asa cum s-a mai discutat, atat FRF cat si LPF prin normativele si reglementarile interne au lasat asigurarea medicala si celelalte forme si structuri medicale la limita inferioara- cu titulatura de consum de bani inutil…ca doar nu se va intampla niciodata nimic, cluburile sportive actualmente nici nu trebuie sa aibe medic propriu, ci doar unul la competitie, prin urmare daca nu se specifica ce fel de ambulanta trebuie sa fie prezenta la o competitie sportiva fiecare alege varinta cea mai ieftina. Adica o masina cu un medic care sa poata asigura asistenta medicala de urgenta cum spune legea (si primul ajutor (BLS) este tot asistenta medicala de urgenta, mai ales daca este executat de un medic, din nou legislatia nu detaliaza….totul este discutat in general si interpretabil).

    2. Poate fi vorba si de faptul ca „s-a cerut” ceea ce trebuie si societatea nu a livrat echipajul corespunzator.

    Din pacate legiuitorul nostru nu gandeste in perspectiva, legislatia actuala nu este clara, nu se definesc clar termenii ci intr-un limbaj de lemn sunt insiruite cuvinte despartite uneori de virgule interpretabile. Era mai simplu daca exista pentru fiecare domeniu de activitate un pachet de legi coerente, legate una de alta, care sa reglementeze pas cu pas activitatile fiecarui domeniu, si tot aici sa fie definite in mod clar care sunt regurile de joc si care sunt penalizarile incalcarii lor. Cine raspunde pentru fiecare etapa a activitatii si cine trebuie sa vegheze la corectitudinea lor. Pana nu se rezolva asta … vom avea doar carpeli… si drame!

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>