În puii mei! Și atât pentru azi.

Am să pornesc de la mesajul pe blog al unui cititor, ca urmare a trucurilor didactice pe care ziceam că le folosesc la cabinet, pentru a explica mai pe înţeles simptome frecvente.

Vi-l dau cu copy paste.

“Da..e forte bine ca incercati sa explicati simptomele/bolile pe intelesul bolnavului…dar ar fi si mai bine daca i-ati spune ceva real si nu aiureli gen vertijul vine de la spondiloza..ca se duce la medicul specialist neurolog si/sau ORL-ist si afla ca pleaca cel mai frecvent de la urechea interna, mai rar de la creier si vase si extrem de rar de la o patologie a coloanei cervicale..si e bulversat sarmanul om. Medicul de familie ar trebui sa informeze corect pacientul, sa-i faca educatie medicala…dar pt asta trebuie, in primul rand, sa fie el informat.:-((“

Eu aprob toate comentariile, mai puţin pe cele ofensatoare şi NESEMNATE cu nume real. Pe blogul meu, mă poţi şi înjura de mamă, am să aprob, dacă îţi asumi cu nume – prenume – meserie – funcţie, identitatea de înjurător. Eventual soluţii tehnice de intrat în mama.

Clar nu mă poţi numi cretină, semnând “Mamutul frustrat”, “Floricica desuetă”, sau “Bigotul furibund”. Zi Popescu Vasile sculer –matriţer la Ciucea- Aleşd, şi te public!

Dar, fiindcă citatul de mai sus nu-i deloc ofensator, comentez la rându-mi, chiar dacă el nu-i semnat explicit, aşa cum fac eu cu textele şi întreagă fiinţa mea. Îl comentez, fiindcă aparţine frecventei situaţii în care “nu-i bai că nu ştii, bai e că te comporţi de parcă ai şti”! (citat din Lorena Lupu)

 • Păi, dulce! Nenorocita aia de ureche internă, unul dintre centrii echilibrului, de unde puii mei e vascularizată? Din artera femurală? De “insuficienţa circulatorie vertebro-bazilară”, auzit-ai? Că spondiloza cervicală are un raport imediat de cauzalitate cu deficitul circulator în TOT CEEA CE-I urmează, ştiai? Că baţi câmpii fără să te prezinţi, ştiai? Noa. Dacă nu ştiai, îţi zic io.

…la naiba… mă duc să fac o tocană.

 

3 Comments

 1. Narcisa 16 aprilie, 2016 at 8:40 am - Reply

  Eu nu știam, dar e bine c-am aflat și asta. :)

 2. Dia 17 aprilie, 2016 at 7:14 am - Reply

  Buna ziua.
  Exact-comentariul meu nu a fost in scop ofensator. Si faptul ca ati facut un posting
  imi arata ca macar v-a pus pe ganduri, ceea ce e foarte bine. Spondiloza cervicala este
  extrem de frecventa, dar foarte rar provoaca per se vertij. Insuficienta circulatorie vertebrobazilara
  este un diagnostic des si fals, pus atat de medicul de familie cat si de alti medici specialisti. Ca sa formulezi un astfel de dg , ar trebui sa pui in evidenta status circulator cervico cerebral. Chiar in caz de stenoze bilaterale (de regula aterosclerotice, si rar prin deformari ale coloanei cervicale)ale arterelor vertebrale -daca poligonul lui Willis este functional -nu apare insuficienta circulatorie.
  Un site bun, de unde puteti obtine informatii medicale de calitate si expuse clar este acesta
  ://www.vestibular.ro/category/cazuri-clinice/

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.