Medicii nu pot face modificări pe card! Tehnic. Claro?

Un mesaj informativ, scurt. Bază de pornire care nu suportă dubii.

CARDUL DE ASIGURAT.

Noi medicii, indiferent care: (de familie sau alţii), suntem cei care vă CITESC cardul. PUNCT.

Îl băgăm (pe card) în aparatul numit “cititor” şi citim ce-i acolo.

Dacă-i de bine (adică ce-i acolo corespunde realităţii), ne bucurăm împreună cu voi. Dacă-i rău, ne luăm cu mâinile de cap. Nu unii pe alţii, ci fiecare pe sine.

DAR!!

NU, noi NU putem – tehnic- să facem modificări în card. Putem doar CITI ce scrie pe card.

Orice intervenţie modificatoare o va face Casa de Asigurări. Greşeli există multe, oioioi!

Noi medicii citim cardul, exact aşa cum bancomatul citeşte câţi bani aveţi în cont. Iar dacă vi s-a furat din cont el, bancomatul, nu are ce face decât să vă informeze “sold zero”. Nici nu-ţi încarcă singur bani în cont, nici nu-i depistează pe făptaşi, oricât ai da cu pumnul în el, sau oricât l-ai “înjura de soft”. Că de mamă nu poţi.

Acest adevăr este musai de priceput!

RECAPITULARE: un medic citeşte cardul, dar NU POATE OPERA ÎN EL. Nu poate modifica în bine erorile sistemului. Pe asta o fac DOAR salariaţii CAS, la care trebuie să mergeţi voi cu dovezi/dovezi, vorba Ceauşeascăi, iertată fie!

Următorul adevăr, pe care nu-l respectă toţi medicii şi care va genera aici polemici, este că:

 • în baza legii, cardul ar trebui să fie suficient, atunci când ce-i pe el e conform realităţii. N-ar trebui ca doctorii să vă solicite şi alte dovezi de asigurat/hârtii, cu O SINGURĂ EXCEPȚIE!! Adeverinţă proaspătă de la serviciu PENTRU CONCEDIU MDICAL. Doar atunci.

Restu-i folclor, neştiinţă, exces de zel şi alte asemnea.

Am zis.

3 Comments

 1. Corduneanu Valeriu 3 iunie, 2016 at 5:50 am - Reply

  Vorbe, vorbe. …nu-i prea „claro”, ca în titlul articolului. Să credem ce spuneţi dvs. sau ce putem citi pe: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_40447/De-astazi-calitatea-de-asigurat-se-demonstreaza-doar-cu-cardul-de-sanatate-Ce-trebuie-sa-stii-despre-folosirea-acestuia.html , unde am citit că: „la cerere, medicul de familie poate inscriptiona si date medicale.” ???

  • Otilia Tiganas 6 iunie, 2016 at 7:12 am - Reply

   Prin „date medicale” se înțelege grupa sanguină și faptul că-i diabetic/ sau nu. Dar ATÂT. Nu tratamente, parcurs medical, consulturi etc. Nici măcar rețetele electronice. Deci nu-i fișă medicală sau dosar medical electronic.
   -Întrebați zece medici din sistem.
   -Citiți legea neinterpretată de un avocat. Textul brut. Cereți definiția „datelor medicale” din context. Adica ce, concret.
   -Porniți vă rog de la prezumția nevinovăției medicului, cum că ar ADORA să scape de hârțogăraie, să fie informat despre pacient și protejat electronic. Dar sunteți convins, în adâncul inimii, că am putea să „inscripționăm”, numa ni-i lene. Sau vrem bani. Greșiți. Repet- „date medicale” în contextul ACESTUI tip de card= a introduce pe lângă CNP, grupul sanguin. Care-n caz de urgență, oricum nu se ia de acolo. Acuma-i claro?

 2. […] Medicii nu pot face modificări pe card! Tehnic. Claro? […]

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.