Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

MI-A VENIT O IDEE TRĂZNET!

8206stampila colop p30 albastru deschis

Legea Sănătăţii şi contractul CAS, fiind redactate aşa cum ştim, adică de neînţeles (sau de înţeles în 5-6 variante pentru acelaşi fragment), sunt convinsă că voi, pacienţii, păţiţi nu o dată ca un cadru medical să zică una, altul alta, funcţionara CAS a treia şi Andreea Esca, la ştiri, a patra.

Astfel ajungi tu, bolnavul, să te iei de cap şi să faci atacuri de panică, iar noi, jucătorii în piesa cu medicina, aşişderea.

Îi spun pacientului X că NU AM VOIE să fac ceea ce el îmi cere. Ceva document, desigur. Răspunsul nu se lasă aşteptat.

 • Dar doamna doctor Y de la Arad, a zis că puteţi. Plus de asta, nu mă primeşte fără trimitere! … de exemplu

La primele din astea, obişnuiam să vin cu răspunsuri de genul:

 • Doamna doctor Y îţi poate spune că-l pot împuşca pe vecinul. Sigur că pot! Pot. Dar e ilegal, e rău şi fac puşcărie. Oricum, bine nu-i.

Totuşi simţeam că nu-i destul, că omul nu-i convins, pleacă frustrat. A-i da copy paste fragmentul de lege la care mă refeream, e ca şi cum i-aş da spre descifrare papirus egiptean, câtă vreme eu însămi apelasem la „specialişti-lege”, pentru interpretare. (Vorbim de autoprotecţie, de ceea ce mi s-ar putea imputa material dacă aş face-o!)

Și-atunci mi-a venit o idee salvatoare, până acuma imbatabilă. Fac aşa:

 1. Îmi fac „nedumeritul” aliat, începând prin a-i zice că pricep ce simte, când unul la Arad îi zice albă, şi altul la Hăşmaş neagră. Deja, el devine atent la spusele mele. Confirmă că-i cum spun. Că-i zăpăcit total, nu mai ştie ce să creadă.
 2. Continui, calm dar ferm:

– Uite diferenţa între mine şi arădean! Eu am să scriu chiar acuma pe o hârtie că „nu se poate”, pun data şi parafa. Semnez. Această hârtie o poţi folosi oriunde!! Chiar la tribunal. Ai să vezi că, NIMENI nu va mai semna o astfel de hârtie, contrazicându-mă. Vorba-i vorbă, zboară, dar să văd cine semnează ceea ce susţine!

Rezultat pozitiv de 100%, copii!

 • Nici un nedumerit nu a obţinut, vreodată, un document scris invers. Și au încercat destui!
 • Pacientul meu se prinde că nu de lene sau ignoranţă nu-i dau ce zicea arădeanul că ar trebui să fac.
 • Eu mă duc acasă cu coronarele intacte, fără scandaluri pe la cabinet.
 • Mă pot concentra seara să scriu pe FB, cu neuronii nealteraţi la slujbă.

Nu, ce fain?

5 Comments

 1. miryam rhod 29 mai, 2015 at 12:13 pm - Reply

  Am facut si eu ceva similar cand lucram la o firma de contabilitate si veneau clientii cu anumite cerinte, de genul solicitati rambursare de TVA ca a zis …. (si aici apareau diversi, de la vecinu’ pana la avocat) ca se poate.

 2. simona dragomir 7 august, 2016 at 6:49 am - Reply

  Am incercat si eu trimitandu-i medicului ortoped un bilet semnat si parafat pt a elibera reteta de clexane cum zice protocolul si SM sa pot eu continua si..ce credeti am primit raspuns pe aceeasi foaie cum ca sunt primul medic care refuza sa dea pacientului ACO si chiar il sfatuieste sa schimbe med. De fam. Foaia e semnata, datata dar nu parafata. Ca sa vedeti pana unde merge ingamfarea si tupeul….

  • Otilia Tiganas 7 august, 2016 at 10:18 am - Reply

   Cred. Eu as fi continuat demersul, depunand documentele la CAS si Colegiu. La prima cu nerespectarea dreptului asiguratului si obstructionarea… blabla, la a doua ofensa adusa unui confrate + indemnarea la concurenta nelioala. Nu patea nimic, desigur, dar altadata se gandea de cateva ori daca merita sa-si strice ziua.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.