Pandemia și căderea lui Ceaușescu

Între evoluția pandemiei COVID 19 în România și evenimentele din decembrie `89 cu detronarea decapitată a lui Ceaușescu, există multe asemănări.

1.Teorii și voci consacrate caută argumente pentru o conspirație mondială. Și că e, că nu este, personal mă îndoiesc că voi ști vreodată adevărul. Voi frunzări păreri scrise, voi fluctua niscai zile încercând să pricep, dar la urmă (dacă rămân în viață!), tot mă voi înfrupta din gustoasa tocană de pe masă+paharul de vin roșu, și o voi lăsa naibii de analiză conspirațională, bucuroasă că am supraviețuit.

2.Ies și vor ieși în calea virusului, ca în calea gloanțelor, oameni sinceri, nevinovați, încrezători în rolul lor civic, dar ies neprotejați și nepregătiți. Ca atunci. Și virusul va lovi aleator, exact cum au murit prostește unii pe stradă, alții pe balcon, alții – chiar militari în obiectiv – stupid, nici azi nu știm exact pușcați de cine și de ce. Doar că s-au aflat în cătarea puștii, în loc să stea acas` Dar și acasă fuseseră alții exterminați, prin geam, în propria bucătărie. Deci nici aia nu era soluția.

3.Ies în calea virusului, neprotejați, profesioniștii pe care meseria îi obligă să iasă, așa cum ieșiseră atunci soldații, findcă TREBUIAU s-o facă. Era în fișa postului. Ar fi fost obligați și să înăbușe revolta, dar și să o susțină. Ar fi fost obligați să facă orice li s-ar fi ordonat. Ei trebuiau să execute ce le zice superiorul, fiindcă erau la serviciu, nu pe terasă la bar. La fel ies azi medicii rezidenți despuiați, ca să adune chestionare în vama Nădlac, cotropită de infectați din zone roșii. Pe alea, pe formularele alea, le putea completa orice tip cu 10 clase și ajutor social. Ca să nu zic orice bou.

4.Ies medici de familie vulnerabilizați atât material cât și social sau cu propria lor suflare&asistenții cabinetelor aferente, fiindcă SUNT medici de familie& asistenți de medicina familiei, și nu se pot retrage când vor.

Dar, mai ales:

5.Ies medicii+asistenții din 112,  UPU, infecțioase, pneumo, care CHIAR au preluat, semigoi, până să se dezmeticească și ei, absolut toate “coronele” din teritoriu, direct la ei în brațe.

6.Ies farmaciștii, la care trimitem tot ce ne iese în cale, du-te la farmacie că acoloi-i raiul pe pământ, sunt boabe, îți scoți rețeta, poate te faci și de-o mască, dar farmaciștii n-au mecanisme de protecție-n pandemii, nici măcar cât rezidenții din vamă.

La final, o vreme, toți ăștia de mai sus vor fi numiți eroi, mai ales postum, (postum, pentru neinițiați, înseamnă că “după ce-or murit”) și rămașii vor fi redenumiți rapid porci ciubucari și spurcați, fiindcă  și-au permis să nu moară.

De ce?

Pentru că reacția animalului (om, sau alt animal) când adulmecă pericol de moarte sau foame, îl face monstru agresiv. Și fiindcă nici atunci, nici acum, în afara virusului, nimeni nu va fi vinovat.

Iar eu, în ignoranța mea crud sinceră, voi și crede că, în afara îmbogățiților dovedibili de pe urma pandemiei ajunse în România, pe bunelea!! nu va fi niciun vinovat real. Nu mai mult decât o bârfă de salon, la o cafea… Iar barometrul meu intern obiectiv care-mi dictează astea este că acum n-aș vrea să fiu nici rezident MF/interne, nici urgentist, nici Premier sau Ministru al Sănătății. Maximum ce aș vrea să fiu, ar fi tot eu, dar cu echipamentul lui Putin.

 

By Published On: 25 martie, 2020Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Pandemia și căderea lui Ceaușescu

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.