Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Tata, după lansare carte fiică și nu numai…

11137122_946150225418922_2491708576249316321_n

Dragă Otica! Lansarea de carte a fost reuşită şi deosebită, memorabilă. Vă felicit cu mândrie! M-am simţit minunat, mai ales că, duminică dimineaţa, după chitrofoneală, nu m-am atins de antinevralgic şi Elena a tăcut. Ce seară plăcută!

Dar să vezi cum s-a terminat. Dupa spectacolul surprinzător al Lorenei, am mai topit vreo două pahare de vin şi mi-am zis c-ar fi cuminte să plec acasă. Incălzit de atmosfera vioaie, noaptea, în stradă, mi-am pus puloveraşul roşu la înaintare, săltând  vesel pe trotuar. În drum, aproape de Lac, mă opreşte o siluetă mai delicată,  care se răsteşte la mine:

-Se poate, domnule doctor, la ora asta, noaptea cu neoanele în faţă, fără ochelari cu umbral?!  Sunt doctorul Balan.

Hopaa, oftalmologul meu! L-am strâns vârtos în braţe:

-Doctore, ce plăcere! Ochelarii sunt în buzunar, vin de la restaurantul Bucegi, în seara asta, lansare de cărţi… fiică-mea doctoriţa, carte, două bucureştence mistoo tare, Tristan Mihuţa sigur îl ştii, spectacol… tot tacâmul. Sunt TARE TARE bucuros!

Duhneam  a bere cu vin, a tutun, tort de ciocolată, a Corina, a Lorena, a Tristan, a tine, a mine, a toţi cei de acolo.

Inteligent si treaz (neoprotestant fiind, ştiam!), fireşte, imediat şi-a dat seama omul de ce îl tutuiesc şi-l bat pe umeri să-l liniştesc că-n seara asta văd foarte bine şi fără ochelari.

Eu, impresionat de spectacolul splendid, interactiv al Lorenei, i-am însăilat doctorului ad hoc, pe calapodul ei, un „Instant Show” schiţând câteva figuri la care a râs cu poftă.

Dar când i-am strigat furios:

-De ce te uiţi aşa la mine?!, explicându-i că, din lipsă de recuzită nu-i pot  trânti tinicheaua la picioare, am simţit că regretă că nu şi-a văzut de drum şi s-a oprit să mă salute. Poate ar fi fugit, bietul, dar s-a jenat. In sfârşit, ne-am despărţit oarecum amical, când l-am rugat să mă scuze că nu mai pot rămâne, fiind târziu şi eu obosit.

I-am promis că, după sărbători, voi veni la cabinet pentru o evaluare oftalmologică, DAR cu o condiţie: fără programere şi intrare fără stat la rând!

-Vă aştept cu cea mai mare plăcere! Mi-a răspuns uşurat.

2 Comments

 1. Cristina Cioroboiu 8 aprilie, 2015 at 10:22 pm - Reply

  Felicitari Otilia, ii semeni tatalui tau si fizic si intr-ale umorului !
  Regret ca n-am putut veni…Sarbatorile sunt un prilej de intalnire in familie si cum am avut musafiri n-am putut sa-i abandonez in indiferenta si sa ma alatur familiei literare, desi asta as fi vrut mai cu seama. Sper sa nu scap urmatorul prilej, ca, parca-i un facut, cand confirm ca vin si in final nu pot.
  Tatal tau scrie ? Daca nu, inregistreaza-l macar ca hatru cum e ar fi pacat sa nu-l avem in fonoteca.
  Cu deosebita stima pentru amandoi si cu speranta de cat mai devreme !
  eu

  • Otilia Tiganas 8 aprilie, 2015 at 11:18 pm - Reply

   Te îmbrățișez, Cristina și tare mi-a părut rău că ai lipsit! Dar mai facem. Nu, tata nu scrie, aceasta este prima lui poză scurtă, e din 2014.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.