Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Sunt fericită şi PUNCT

Am probleme de adaptare în societate, zău!

Devin din ce în ce mai ciudată. Am afirmat, în repetate rânduri, că sunt un om fericit. Interlocutorii fie mi-au cerut să justific această stare aberantă, fie mi-au argumentat de ce greşesc, fie au zis că îmi promovez imaginea şi bat câmpii, că nu poate fi adevărat. Că nu ştiu eu ce-i aia fericirea!

Am afirmat că bărbaţii sunt tare faini, că nu-s mârlani, nici ghiolbani, nici porci, nici… iarăşi am luat-o peste moacă. Cum că n-oi fi cunoscut bărbaţi la viaţa mea şi vorbesc în necunoştinţă de cauză.

Am mai afirmat că mă simt extrem de bine în pielea mea de femeie, că mă simt respectată, deloc scoasă în şuturi de sexul tare, chiar dimpotrivă. Am aflat că… poate-i fiindcă stau la ţară şi nu-s plimbată prin oraşe!

Am mai declarat că nu cunosc (nu mai mult decât o adiere trecătoare!) invidia, gelozia, ranchiuna. La asta mi s-a răspuns, îndeobşte, „nici eu!”.

Am spus că, medic de familie fiind, medic într-un sistem cretin şi TOTUȘI eu nu mă simt umilită nici de pacienţi, nici de autorităţile locale, nici de colegii doctori din spitale. Mi s-a spus că-s oportunistă, sau un bun diplomat.

Am scris că îmi place la nebunie România, chiar şi atunci când îi înjur imperfecţiunile! Mi s-a zis că n-am termeni de comparaţie, că ce fain e în alte ţări.

Iar eu… eu încep să mă simt tot mai bizară, mi-e şi ruşine că îmi permit aroganţa fericirii „nejustificate”!

Ar trebui să-mi redefinesc fericirea? Să pricep că toţi aceia care mă iubesc „îşi bat joc de mine”, iar aceia pe care îi iubesc eu mă vor părăsi sau dezamăgi în scurt timp?  Să-mi redefinesc fericirea chiar dacă nu simt nimic din aceste potenţiale pericole? Doar aşa, ca să caut noduri în papura vieţii mele faine?

Da` nici să mă împuşti, n-o fac! Sunt fericită şi PUNCT.

 

(Sursa imaginii: http://sanatate.bzi.ro/adevarul-despre-fericire-38268)

 

By Published On: 6 aprilie, 2015Categories: POVESTILE OTILIEI3 Comments on Sunt fericită şi PUNCTTags:

3 Comments

  1. confuciusnc 6 aprilie, 2015 at 7:32 pm - Reply

    Perceperea fericirii este un lux al intelectului care apartine numai celor care si-l pot permite. Fericirea este este o senzatie proprie de satisfacere a propriului ego, nefericirea apartine celor incapabili sa se relaxeze, celor nesatisfacuti sau celor nemultumiti cu propria viata sau destinul lumii in general. E usor sa fi fericit cu tine insuti dar e al naibii de greu sa fii nefericit si nemultumit nu cu tine insuti ci cu viata pe care o au cei din jurul tau.

    • Otilia Tiganas 6 aprilie, 2015 at 8:39 pm - Reply

      Tendința mea este să simplific totul. Să trăiesc soft, mai lent, mai relaxat. CATEGORIC!!! în fața unor mari drame, de exemplu, teza mea se schimbă. Dar, fără mari drame, ea este aplicabilă multora care refuză sau nu pot sau nu știu să o aplice practic.

  2. […] textul Sunt fericită și PUNCT ai vorbit despre starea ta de bine, în ciuda unor factori externi (relații, job, trai în […]

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.