Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Centrele de permanenţă ale medicilor de familie

Centrele de permanenţă cu medici de familie.

Știţi despre ele?

Fiecare oraş mare, destule comune, orăşele mici, au Centre de permanenţă finanţate de CAS. Adică locuri unde medicii de familie fac gărzi pentru voi. Ele sunt arondate unui cabinet  MF în care găseşti medici de familie şi asistente, GRATIS, zilnic între ora 15 şi 8 dimineaţa a doua zi, plus întreg wekendul  – de vineri la 15, până luni la 8.

CAS achită gărzile profesioniştilor – medici de familie şi asistente, astfel încât să existe o prelungire a activităţii medicului tău de familie şi în afara orarului, pentru chestiuni care NU RECLAMĂ o urgenţă reală.

Scopul este al degrevării 112 şi spitalelor.

Consultaţiile şi tratamentele în Centru sunt GRATUITE şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă-i asigurat sau nu.

Ce NU se face la Centrul de permanenţă?

 • NU se eliberează documente în contract CAS. Trimiteri colorate, reţete compensate, trimiteri la analize.
 • NU se eliberează alte acte care necesită fişa omului şi trecutul lui medical. Certificate de deces, Prenupţiale. Adeverinţe pentru angajare sau tabără sau curs de chitară sau mai ştiu eu ce. Normal. Fiindcă medicul de gardă nu te cunoaşte. Nu ştie ce boli ai avut sau n-ai avut! Vede doar cum te simţi la un moment dat, când îi calci pragul.
 • Nu se vine acasă, la domiciuliu, din Centru. Medicii şi asistentele nu au voie să părăsească Centrul.

Ce NU se mai face?

 • Nu se operează, nu se intubează, nu se tratează coma, nu se pune piciorul în ghips, nu se asistă naşterea. Normal că pe aste le face spitalul!

Ce se face?

 • Se diagnostichează şi tratează DE MOMENT o durere abdominală, febra, o durere în gât, diareea banală, ameţeala, furnicăturile şi muulte altele.

EXTREM de important!!

Se poate urma tratamentul injectabil intramuscular, sau intravenos, sau pefuzabil din 8 în 8 ore, sau mai des, şi ÎN AFARA orarului de cabinet al medicului tău. GRATIS. Nu tre` să-i dai ciubuc asistentei vecine la bloc, nici să te căciuleşti la asistentele de gardă la spital, tu cu Ampicilina injectabilă în palmă, ora 22, pe beznă.

GRATIS vei fi injectat la centru!! Și la trei dimineaţa! Dacă trebuie.

Acuma. Ce vă sfătuiesc. Înteresaţi-vă la Casa de Asigurări căreia îi aparţineţi de lista Centrelor de parmanenţă din judeţul vostru. Identificaţi din timp sediul celui mai apropiat Centru. Nu faci asta când a pornit piatra de rinichi la drum şi mori de durere. O faci din timp!

Nu vrei să te interesezi la CAS? Nu-i bai. Caută cu Google unde ai cel mai apropiat centru de permanență. El există, numai că tu nu știai. Succes!

La Arad, de exemplu, lista Centrelor este afişată la Spitalul Județean, la Urgenţe.

 

O completare necesară la acest articol, citeşte aici:

 

 

15 Comments

 1. […] GRATIS vei fi injectat la centru!! Și la trei dimineața! Dacă trebuie. Citeşte mai multe pe http://www.otiliatiganas.ro. […]

 2. o femeie 20 iulie, 2016 at 8:13 am - Reply

  e vreun mod prin care putem informa toti doctorii de familie despre asta? Ei sunt deseori cei care pot trimite/directiona pacientii (cand am o problema ce mi se pare de discutat, sun la dr si el decide daca sa ma odihnesc sau sa vin la cabinet la el)

 3. […] Centrele de permanență. Ce știm despre ele? […]

 4. Gáspár Hajnal 21 iulie, 2016 at 8:54 am - Reply

  Multumesc pentru informatie, este foarte utila!

 5. NETEDU VASILE 24 iulie, 2016 at 1:31 pm - Reply

  un exemplu: de ce in sagna jud neamt asistenta de la doamna doctor cind copilul mi-a fost racit si mi s-a dat sa-i fac ampicilina nu a vrut sa-mi faca pe motiv ca nu e testat.CE ROST MAI AU ACESTE CENTRE ?

  • Otilia Tiganas 25 iulie, 2016 at 4:07 am - Reply

   Nu știu de ce. N-avea decât să testeze.
   Hai să zic altceva- de ce nu știu care doctor cere mită, ciubuc, sau nu te bagă în semă când ești bolnav? Atunci „ce rost mai au spitelele”?
   Rost, deci, au toate – dacă funcționează corect.

 6. Gabriela 1 martie, 2017 at 12:28 pm - Reply

  Nici un medic , în afară de dvs ( mulțumim) nu ne a informat despre aceste centre ..!!acesta o fi fiind și motivul pt care ele sunt ..cam ..goale ..! În Iași ..e ex ..pe site ul centrului Umanitas , singurul din oraș în contract cu Casa ..programul este luni -vineri de la 15-19..iar weekendul închis ..! Normal ar fi ..luni- vineri de la 15 la 08 dimineața ..și weekend non-stop..!! Ce sa mai zici ..???

  • Otilia Tiganas 3 martie, 2017 at 8:20 am - Reply

   Ceva nu-i bine. Fie au gresit postarea pe sait (lucru pe care-l puteti semnaliza la sursa!), fie n-ati inteles. Ele, centrele, functioneaza pe baza unei legi tercute prin MO, orarul e legiferat, adica: zilnic de la 15 la 8, in weekend nostop. Nu se poate altfel. Identificati centul si convingeti-va, facand un drum pana acolo! Api ziceti-mi rezultatul.

 7. Nina 14 martie, 2017 at 5:55 pm - Reply

  Sunt medic de familie SI mi-a fost refuzata cererea de a face garzi in Centrul de permanenta de catre medicul coordonator PE motiv ca II iau pacientii. Cui ma pot adresa pt a putea face garzi? Multumesc.

  • Otilia Tiganas 15 martie, 2017 at 10:08 am - Reply

   Colegiului, DSP-ului și CAS-ului. În scris, cu număr de intrare.

 8. Patroescu Angela 12 august, 2017 at 7:23 pm - Reply

  Poate voi fi lamurita. Locuiesc in Arad, am fost in Cluj pentru un chiuretaj pentru biopsie si mi s-a prescris un tratament injectabil. Primele 2 injectii le-am facut in Cluj, la un centru de permanenta, GRATUIT. Am venit in Arad, era sambata seara e drept, am luat legatura cu un centru de permanenta din apropierea locuintei. Aici costul unei injectii era 7 lei ???? Cu toate argumentele mele si acte doveditoare nu i-am putut lamuri pe doctorul si asistenta de la centru sa nu imi ia bani.
  Am venit acasa si am sunat la alt centru (pentru ca mai am injectii de facut) si am intrebat costul injectiei. Bineinteles mi s-a raspuns ca este GRATUIT. Ce sa inteleg? Fiecare isi face cum vrea tarife, sau nu sunt toate gratuite?

  • Otilia Tiganas 14 august, 2017 at 2:31 pm - Reply

   E gratuit! La Centrul de Permanenta. Nu si la cabinetul MF, unde depinde, difera de la un cabinet la altul. Taxele trebuie sa fie afisate si sa se elibereze bon fiscal.

 9. Ciprian 20 august, 2017 at 1:56 pm - Reply

  Am fost la centru de permanenta Felnac jud Arad pt a-mi schimba pansamentul de la o operatie am fost scos afara desi stateau si dormeau duminca la ora 13 nu au vrut sa imi shimbe pansamentul invocand motivul ca nu este urgenta poate daca scoteam 10 lei era urgenta. Spunetimi este normal,,?

  • Otilia Tiganas 21 august, 2017 at 8:32 pm - Reply

   Nu, nu-i normal, deloc nu-i normal, in cazul in care exact asa s-au petrecut lucrurile. Intotdeauna, insa, pentru o concluzie corecta (a mea adica) e nevoie de ambele opinii.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.