Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Hemoroizii şi Albă ca Zăpada

Guest post dr Ioana Goidescu, chirurg

De ce-o urăsc pe Albă ca Zapada

Din ce-am vazut la fie-mea, ce-mi mai amintesc din copilaria mea şi din ce-am mai vorbit cu alte mămici, copiii sunt pe zodii. Prind câte-o carte , un desen animat sau câte-un personaj şi nu-i mai dau drumul până nu-l tocesc, la rând cu nervii adulţilor adiacenti, iar pe urmă trec la următorul.

Pe  la 3 spre 4 ani noi am fost în zodia „Albă ca Zapada”. Dar-ar zgâriatul în el de DVD, că-l ştiam la milimetru şi învăţasem toate replicile! Ascultam „Hai-ho” ca pe marşul funebru al neuronilor mei, exasperaţi de atâta repetiţie. Și când să cred că mai rău de atâta nu se poate…

Eu în policlinică, văzând un control, o pacientă cu hemoroizi. Nu mari, dar răsculaţi de toate condimentele sărbătorilor de iarnă. Ii explicasem doamnei că, în primele zile de tratament, s-ar putea să mai aibă mici sângerări şi mă trezesc că-mi intră în cabinet echivalenta Furiei.

– Din cauza dumneavoastră am răcit jos!

– Ha? Dau o replică tâmpă, încercând să-mi aduc aminte cam la ce temperaturi i-am zis să facă băile alea de şezut, neducându-mă mintea la altă cauză de răceală.

– De o săptămâna fac în zăpadă şi-am răcit jos!

Ei nu, că asta nu era de la mine.

– De ce?

– Păi, aţi zis că-i posibil să sângerez şi sângele se vede cel mai bine pe zăpadă. Dumneavoastră n-aţi citit „Albă ca Zapada”?

Brusc, rochiţa aia  a personajului a căpătat o tentă maronie pe poale. Iar eu mi-am muşcat limba să nu explodez în râs, fără efecte deosebite, că deja mă gândeam dacă să scuip sau nu în zăpadă. Că doar acolo se vede sângele cel mai bine, nu?

Prezentarea Oanei Goidescu şi alte texte semnate de chirurg, citeşte aici:

 

 

 

 

One Comment

  1. […] Hemoroizii și Albă ca Zăpada […]

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.