Prima pagină » Eseu » Trucuri pentru asiguraţi. Asiguraţii români.

Comentarii

Trucuri pentru asiguraţi. Asiguraţii români. — 7 comentarii

 1. Fara suparare, dar nu prea mi se pare normal sa folosesti cabinetul statului, instrumentarul statului, timpul de lucru pentru care esti platit de stat, pentru „consultatie privata”. In timpul liber la cabinetul propriu poate sa faca cate consultatii doreste. Oare cum v-ati simti daca si profesorii copiilor dvs v-ar invata copiii carte tot in „sistem privat” da’ in timpul orelor de curs? Ce spuneti dvs se numeste spaga.

  • In marea majoritate, exceptand ambulatorul de specialitate integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Arad, care se afla tot la Judetean, TOATE celelalte cabinete sunt private. Exista 3 variante, 1 sunt cabinete care nu au incheiat un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (aici pacientul plateste tot integral), 2 sunt de asemenea unele care au incheiat contract strict pe servicii medicale (consultatia medicala) nu si pe cele anexe (eco, ekg, etc) (aici pacientul nu plateste consultatia daca are bilet de trimitere, restul se plateste separat), de aici si deferenta si ultima, 3, cele care au incheiat contract cu CJAS si pentru celelalte proceduri…. dar care sunt limitate/luna (pacientul daca ajunge aici si cabinetul are fonduri- el nu plateste nimic).

   Cei care isi desfasoara activitatea in fostele policlinici, platesc chirie/redevente, sunt CMI-uri (un fel de PFA pe lege speciala) sau alte forme de organizare (SRL etc).

   In aceasta forma isi desfasoara medicul activitatea din 1998 in judetul Arad.

 2. Eu privesc trimiterea medicului de familie ca pe un bilet care poarta informatie. Cecul e varianta ultima si extrem pragmatica a definitiei unui bilet. Simpla trecere a pacientului prin cabinetul unui medic de familie duce in primul rand la o indrumare catre specialitatea corecta. Cati pacienti gresit orientati nu a trebuit sa redirectionez… pentru ca nici nu si-au pus problema sa treaca pe la medicul de familie.

 3. Medicii ar trebui să se hotărască ori la stat ,ori la privat.Nu în ambele tabere;își fac clienți din pacienții de la stat,apoi ii cheamă la privat să îi taxeze.Cel mai bine să fii sănătos să nu te prindă acest lanț…

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>